Şedinţa Consiliului Local Carei. Se vor comasa cele mai mari 2 şcoli careiene

• publicat la: 19 ianuarie 2018
Şedinţa Consiliului Local Carei.  Se vor comasa cele mai mari 2 şcoli careiene

UPDATE:

Inspectoratul şcolar judeţan a aprobat ieri în Consiliul de administraţie funcţionarea în continuare a clasei  de Filologie secţia română de la Liceul Teoretic Carei precum şi clasele de a V-a dar şi comasarea dintre Şcoala nr.3 şi Liceul Teoretic. Discuţiile despre  încetarea funcţionării claselor de filologie şi a celor gimnaziale de la Liceul Teoretic au avut loc şi în cadrul Consiliului Profesoral convocat de directorul unităţii de învăţământ.

––

Marţi, 23 ianuarie 2018, de la ora 13,00, va avea loc prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Carei.

Ordinea de Zi-

Consilierii sunt invitaţi să dezbată sau …să aprobe direct cele 10 puncte de pe Ordinea de Zi precum şi Procesele Verbale de la şedinţele anterioare.

Mult dorita comasare a celor mai mari 2 şcoli din Carei va fi propusă spre aprobare aleşilor locali. Şcoala Gimnazială nr.3 are cel mai mare număr de elevi dintre şcolile gimnaziale. Potrivit datelor oficiale oferite de Primăria Carei, la Școala Gimnazială Nr.3 funcționează 29 de clase: 16 la secția română, având 430 de elevi, 13 la secția maghiară, având 271 de elevi.
La Liceul Teoretic funcționează 35 de clase: 16 la secția română, având 447 de elevi, 15 la secția maghiară, având 386 de elevi, iar patru la secția germană, cu 58 de elevi.

Şcoala gimnazială 1 are 399 elevi, şcoala Vasile Lucaciu are 485 elevi, Şcoala gimnazială  nr.3 are 701 elevi, Liceul Teoretic are 891 elevi, Liceul romano-catolic are 465 elevi, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu sunt 453 elevi iar la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu sunt 712 elevi.

UAT Carei a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean aprobarea comasării acestor 2 unităţi de învăţământ. În prealabil, Inspectoratul Şcolar  nu a mai aprobat clasele de  filologie la Liceul Teoretic şi nici clasele de a V-a secţia română şi maghiară pentru  anul şcolar 2018-2019.  În aceste condiţii, Liceul Teoretic va rămâne doar cu 4 clase  din 6 pe an de studiu la învăţământ liceal şi fără clasele de gimnaziu cu consecinţe directe asupra reducerii numărului de cadre didactice.

Deci dacă conducerea Liceului Teoretic nu a dorit acum câţiva ani comasarea de bună voie….acum e nevoită  să o accepte pentru a salva catedrele cadrelor didactice.

Din motivaţia publicată de Primăria Carei pe pagina sa în data de 11 decembrie 2017, lipseşte tocmai…motivaţia reală.

Dintre cei  consultaţi de către Primăria Carei pentru acest pas important pentru comunitatea careiană lipsesc tocmai  părinţii. Toate discuţiile  au fost purtate la nivel de primărie, inspectorat şi conducerile  şcolilor.

Având în vedere majoritatea confortabilă a formaţiunii conduse de primar nu se pune problema neaprobării comasării  celor mai importante 2 şcoli careiene.

Buletin de Carei

comentarii

de melisa la 21 ianuarie 2018 - 10:15

astia de la inspectorat is ca vantul care bate din mai multe directii./bine ca au revenit si au lasat clasa de filo la carei

Lasati un comentariu