Pompierii au intervenit în 2 situaţii de urgenţă

• publicat la: 1 februarie 2018
Pompierii au intervenit în 2 situaţii de urgenţă

În cursul serii de ieri, forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în două situaţii de urgenţă pentru: deblocarea uşii unei persoane decedate în apartament şi pentru stingerea unui incendiu produs la o garsonieră.

La ora 21.20,  a fost solicitată intervenția pompierilor pentru deblocarea ușii unui apartament din municipiul Satu Mare, unde se presupunea că un bărbat în vârstă de 59 de ani ar fi decedat în propria locuință.

La adresa indicată, s-au deplasat cu operativitate un echipaj de pompieri şi un echipaj S.M.U.R.D. care, acţionând cu accesoriile din dotare, au pătruns prin deblocarea uşii apartamentului situat la ultimul etaj al unui bloc de locuințe cu patru nivele din municipiul Satu Mare.

În una din încăperile locuinţei, pompierii l-au găsit pe proprietar, întins pe podea, în stare de inconştienţă, echipajul medical constatând, însă, că pacientul era decedat.

Persoana decedată a fost predată organelor de la poliţie.

 

Cea de-a doua solicitare, la ora 21.20, anunța despre producerea unui incendiu la o garsonieră situată la etajul al II-lea al unui bloc de locuințe din municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu: două autospeciale de stingere cu apă și spumă şi un echipaj de prim ajutor calificat SMURD.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, se degaja o mare cantitate de fum din locuinţă și ardeau materialele combustibile, respectiv deşeuri menajere împrăştiate pe podeaua garsonierei.

Menţionăm faptul că înainte de sosirea pompierilor, plutonierul major Olimpiu Moş în timpul liber fiind, şi-a pus viaţa în pericol salvând proprietara imobilului aflat în flăcări. Aceasta era în stare de conştienţă, însă era întinsă pe podea, iar focul din jurul ei a ajuns să-i aprindă fularul de la gât.

Salvatorul Olimpiu a mărturisit că n-a stat pe gânduri privind intervenţia sa voluntară la incendiu, chiar dacă nu a avut echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.

Intervenţia sa distinctă şi personală a făcut posibilă salvarea de la moarte a femeii de 65 de ani. Imediat ce au sosit, paramedicii au preluat victima de la Olimpiu Moş. După evaluarea stării ei de sănătate, s-a constatat că nu prezenta arsuri la nivelul corpului, însă acuza ameţeli şi dureri toracice, posibil în urma inhalării de monoxid de carbon. Ulterior, victima au fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare.

Pompierii au lichidat rapid incendiul, împiedicând astfel propagarea acestuia la apartamentele învecinate. Ceilalți locatari din bloc (aproximativ 20 persoane) s-au autoevacuat.

În urma incendiului au ars: aproximativ doi metri cubi de deşeuri menajere aflate în încăperea afectată de incendiu și s-au degradat parțial tocul uşii, zugraveala si tencuiala din garsonieră.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spaţii închise.

Lasati un comentariu