Stalinism la Carei! Primarul Kovacs dă liber la presa de casă împotriva celor care îi afectează imaginea

• publicat la: 12 martie 2018
Stalinism la Carei! Primarul Kovacs  dă liber la presa de casă împotriva celor care îi afectează imaginea

Cei doi consilieri personali ai primarului Kovacs ies din nou în presă cu atacuri la adresa  celor care fac  dezvăluiri despre activitatea administraţiei pe care o conduce, pe modelul Cine nu e cu noi e împotriva noastră. Persoanele cu spirit civic sunt băgate în malaxorul presei de casă şi supuse oprobiului public! Hăituite, hărţuite şi denigrate. Szasz, consilierul personal al primarului Kovacs, care jigneşte intelectualii români care lucrează în Africa, vrea să aplice la Carei tactica de la Sătmar pentru a scăpa de persoanele incomode.

Niciunul din cei doi consilieri nu stăpâneşte bine limba română şi fac greşeli până şi la scrierea corectă a numelor româneşti.

Consilierii primarului au trecută în fişa postului  ,,Prezintă primarului sesizări  sau aspecte critice referitoare la atribuţiile autorităţii locale semnalate în mass media şi alte surse,, iar  următoarea atribuţie este  ,,Prezintă  primarului rapoarte şi informări privind constatările făcute şi măsurile luate!

Deci careienii plătesc pentru un fel de agenţi de urmărire a criticilor din presă şi apoi de hăituire a celor care nu sunt de acord cu măsurile  administraţiei Kovacs-Keizer. Mai mult, primarul plăteşte pentru a fi consiliat de 2 persoane în astfel de probleme specifice.

Metodele staliniste de înlăturare a celor cu spirit civic se pare că sunt cele mai agreate de primarul care are reţinere pe salariu pentru datoriile la bugetul de stat. Kovacs nu poate scăpa nicicum de complexul  Ciută adică de faptul că acolo unde el a dat greş de 5 ori alţii au reuşit.

Primarul Kovacs nu are nici un imobil  sau un bun în propietate deşi se apropie de vârsta pensionării. Mai mult, în Declaraţia de Interese nu a trecut şi  calitatea sa de membru fondator al Asociaţiei de creştere şi reproducere a cailor de rasă  ,,Equus,, pentru care iniţiază proiect de scutire de plata  impozitului.

Consilierul Ciută atrage mereu atenţia în şedinţele CL asupra  metodelor de lucru din administraţie şi de supraevaluarea lucrărilor plătite din bani publici.

Deci interesul actualei administraţii nu este de a colabora cu cei care îşi oferă experienţa lor ci de a linşa persoanele care aduc la cunoştinţă neajunsurile!

Cine din cei care hăituiesc oamenii de bună credinţă sunt realizaţi pe plan profesional? Care sunt realizările lor şi contribuţia lor strict personală  pentru comunitatea locală? Contribuţiile din banul public nu  intră în categoria ,,personale,,.

Tot în fişa postului, identică pentru amândoi consilierii personali, apare ca  atribuţie ,,Asigurarea şi fundamentarea complexă a deciziilor de conducere,,   în condiţiile în care la condiţiile specifice privind ocuparea postului, la capitolul Competenţă managerială  scrie negru pe alb….,,Nu este cazul,,.

O bătaie de joc pe bani publici!

În condiţiile în care la Primăria Carei primarul  nu are program de audienţe, în fişa postului celor doi consilieri apare ca atribuţie….,,Cercetează şi soluţionează unele probleme prealuate de la audienţe sau din corespondenţa adresată primarului  de cetăţeni,,

În presa de casă a primarului datornic Kovacs nu veţi citi despre paguba constatată de Curtea de Conturi şi nici despre faptul că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei chiar dacă acesta nu a dat curs sesizări de mai bine de 1 an.

Nu veţi citi nici despre tăierile din parc sau despre sancţiunea acordată de Garda  de Mediu pentru modul de efectuare al tăierilor din parcul dendrologic.  Nu veţi citi în presa de casă nimic  despre ingineriile  financiare din administraţia locală, despre  folosirea de imobile reabilitate cu fonduri europene nerambursabile şi pentru alte activităţi decât cele pentru care au fost primite finanţările şi nici despre falsificarea istoriei locale. Nimic  despre asfaltările dezastruoase nu a fost făcut public! Despre refacerea de porţiuni de drum imediat dupa terminare  pentru proasta calitate …nimic. Deşi parcul e la doi paşi de Primărie  nu apare nici o imagine cu arborii pericol public din parc  care nu sunt marcaţi pentru tăiere. Se taie însă cei care pot fi folosiţi şi pentru altceva decât ca şi combustibil.

Cât de disperat poate fi primarul care se foloseşte de banul public pentru a plăti redactori locali ca şi consilieri personali doar pentru a hărţui şi denigra persoanele cu spirit civic ? Cine a încasat cei 5 mii lei alocaţi familiei Nemethi pentru nevoile fiicei lor cu proteză oculară?

Ce proiect de anvergură are UAT Municipiul Carei pentru Anul Centenar? Când vor intra în posesia pădurii sau a lacului sătenii de la Ianculeşti?

Sau acestea sunt subiecte tabu şi doar cei care le abordează trebuiesc supuşi oprobiului public?

Să vă fie ruşine domnule primar Kovacs că aplicaţi un tratament discriminator pentru contribuabilii acestui oraş şi pentru că aţi ales ca şi consilieri personali specialişti în denigrarea persoanelor  care nu vă sunt agreabile!

Primăria Carei nu este firma pe care nu o aveţi şi nici moşia personală iar noi careienii nu suntem servitorii domniei voastre!

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 13 martie 2018 - 10:08

Intr-un articol publicat in OdeC în ziua de 12 martie 2018 distinsul jurnalist/blogher Szász Lóránd scrie amenințător:

“(…) îşi vor prezenta în mod public scuze de la mine în mai puţin de o lună. Legea e lege chiar şi pentru ei, astfel că până şi ei trebuie să se conformeze unei sentinţe definitive a Justiţiei din România. Aşa ceva nu se poate nici condiţiona şi nici negocia!”

In context, fiindcã eu unul îl cred pe domnul Szász Lóránd atunci când afirmã cã in mai puțin de o lună o să i se ceară scuze, dânsul având o foarte bogată experiență cu justitia românescă și cu sălile ei de judecată, îndrăznesc să îl rog frumos pe această cale sã mã învețe și pe mine cum se procedează eficient în astfel de cazuri. Pentru detalii juridice, poate scrie un alt articol in OdeC.

Am si eu la activ câteva sentințe definitive, dar care sunt ignorate total și à la longo de pãrțile adverse, din motive pe care nu le cunosc.

Exemplific doar cu una dintre ele, și anune cu Sentința Civilă nr. 265/22.02.2017 a Judecătoriei Carei prin care instanța:

— a constatat prejudicierea de către numitul Boros Ernest Gheorghe (zis și Boros Ernö) precum și de ASOCIAŢIA CULTURALA NAGYKÁROLY és VIDÉKE reprezentată de numita Vénig Gabriella, membru fondator, membru in consiliul director, administrator salarizat al asociatiei, prin articolul publicat sub semnătura Boros Ernö și întitulat „A szekelyseg tortenete cimu konyv es o romaniai holokauszt tanulmanyozasa letrehozot nemzetkosi bizotsag jelentese” în săptămânalul tipărit în limba maghiară Nagykároly és Vidéke, a demnităţii, onoarei, vieţii particulare şi a dreptului la propria imagine a d-lui Mãrieș Horia-Gheorghe și

— a obligat pe numitul Boros Ernest-Gheorghe precum si ASOCIAŢIA CULTURALA NAGYKÁROLY és VIDÉKE reprezentată de numita Vénig Gabriella membru fondator, membru in consiliul director, administrator salarizat al asociatiei, să prezinte în mod public scuze domnului Mãrieș Horia-Gheorghe, pentru articolul reclamat, într-o ediţie a săptămânalului „NAGYKAROLY és VIDÉKE”.

In cazul in care distinsul domn Szász Lórand îi cunoaște cumva, cu totul întâmplător, pe cei doi numiți mai sus, îl rog frumos și respectuos să fie atât de bun încât să binevoiască să le transmită din partea mea că urmare unei sentințe definitive, cei doi îmi datorează scuze scrise și că, așa cum a statuat și a bătut lucrurile în cuie însăși domnul Szasz Lorand in articolul amintit mai sus, ei:

“Iși vor cere scuze de la mine în mai puţin de o lună. Legea e lege chiar şi pentru ei, astfel că până şi ei trebuie să se conformeze unei sentinţe definitive a Justiţiei din România. Aşa ceva nu se poate nici condiţiona şi nici negocia!”

Cu muțumiri anticipate!

de Buletin de Carei la 13 martie 2018 - 10:17

Domnule Mărieş, aţi primit imobilele care au aparţinut familiei dvs şi care trebuiau să vă fie retrocedate?

de Horia Mãries la 13 martie 2018 - 10:43

@BdeC la 13 martie 2018 – 10:17

Rãspunsul corect este “Si DA, Si NU”.
Dar nu este cazul sã scriu detalii aici pe la comentarii.
In tara asta exista institutii abilitate unde salariatii au ca sarcinã de serviciu rezolvarea problemelor legate de retrocedãri.
Astept cu rãbdare ca respectivii sã isi facã constincios, cu profesionalism si incã în acest secol treaba si datoria.
La fel ca mine mai asteapta si alte câteva mii (sau zeci de mii) de cetateni aflati in aceeasi situatie.
Totul este sã fim optimisti fiindcã speranta moare ultima.

Raspunsuri

Lasati un comentariu