Careienii sunt invitaţi duminică să încalce Legea 54 din 2012

• publicat la: 4 mai 2018
Careienii sunt invitaţi duminică să încalce Legea 54 din 2012

Conform Legii nr. 54/2012, ieşirile la iarbă verde pe domeniul statului sau al primăriilor locale sunt permise numai în locuri special amenajate. Orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public, de una sau mai multe persoane, care implică şi consumul de alimente şi băuturi, ori aprinderea focului, este considerată activitate de picnic.

Potrivit celor declarate de Adela Opriţoiu, secretar juridic al Primăriei Carei, în municipiul Carei nu există autorizat nici un loc pentru picnic, cu atât mai puţin unul în Parcul Dendrologic , un monument istoric de secol XVIII.

În aceste condiţii, activitatea UDMR Carei  este una de sfidare la adresa legilor din România. An de an, UDMR Carei organizează în mijlocul Parcului Dendrologic activităţi  de picnic  fără a se obosi să ţină seama de Legea 54.

Primarul oraşului, Kovacs Eugen , preşedinte la UDMR Carei oferă astfel un exemplu negativ ca să nu spunem o atitudine sfidătoare, confundând oraşul cu propria sa moşie am vrut să spunem doar că primarul nu poate avea moşie proprietate personală până când nu îşi plăteşte toate datoriile la bugetul de stat pentru care are reţinere pe salariu.

Pe portalul Primăriei Orașului Valea lui Mihai (localitate aflată la o distanță de doar 34 de km, la doar o jumătate de oră de mers cu mașina de la Carei, asta pentru ca cei interesați să poată învăța foarte ușor, foarte multe lucruri bune de la această primărie) la pagina >Consiliul Local > Arhivă > Hotărâri – 2013, se poate lectura Hotărârea nr. 7 din 30 ianuarie 2013   privind stabilirea zonelor destinate desfăşurării activităţilor de picnic la nivelul oraşului Valea lui Mihai.

Careienii sunt invitaţi practic duminică, 6 mai 2018, să încalce Legea 54 din 2012.

Aşa cum se permite funcţionarea unei crescătorii de cai în mijocul Parcului Dendrologic de o Asociaţie unde primarul este membru fondator şi o scuteşte de plata impozitelor tot aşa se permite de instituţiile obligate să vegheze la respectarea Legilor ca an de an să avem activităţi de picnic în parc fără  respectarea Legii picnicului. De parcă nu am avea în oraş destule locuri adecvate pentru astfel de activităţi.

Un catarg cu steag  românescu nu este dorit în Carei de către primarul Kovacs şi consilierii săi dar pentru încălcarea unei Legi din România agenţiile de ştiri ale primăriei trimit invitaţii.

Nu e păcat să nu avem grijă de Parcul Dendrologic monument istoric de secol XVIII? Chiar nu merită un minim de respect acest Parc?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu