Depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român înconjurat de tuia de peste 9 m înălţime

• publicat la: 9 mai 2018
Depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român înconjurat de tuia de peste 9 m înălţime

De-a lungul istoriei ziua de 9 mai a marcat de trei ori evoluția României. Astfel, 9 mai 1877 a fost ziua când a avut loc proclamarea independenţei de stat a României, 9 mai 1945 a fost desemnată ca Ziua Victoriei aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial împotriva Germaniei naziste şi respectiv 9 mai 1985, ziua când liderii Uniunii Europene aflați la Summit-ul de la Milano, au decis ca pe această dată să fie sărbătorită Ziua Europei, unul dintre simbolurile menite să promoveze unitatea de pe bătrânul continent.

Pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român înconjurat de tuia de 9 m înălţime a avut loc ceremonia  sobră dedicată celor trei momente importante din istoria României. Eşarfa de primar a fost din nou purtată de viceprimarul Keizer Ludovic.

Adrian Ştefănuţi a dat citire unui material legat de evenimentele  evocate iar apoi un sobor de preoţi ortodocşi a oficiat un Te Deum.

Au urmat depuneri de coroane din partea instituţiilor, a partidelor politice şi la final a asociaţiilor. A depus o coroană de flori şi PSD  Carei al cărui preşedinte, consilier local,  nu a votat pentru amplasarea unui catarg cu tricolor românesc în oraş.

Raluca Păvăluc de la Casa de Cultură a pregătit un moment patriotic dansant foarte bine primit de asistenţă, eleva Laniana  Marincaş a recitat o poezie  iar finalul a aparţinut Ansamblului Ceatăra care a oferit câteva melodii româneşti.

Buletin de Carei

comentarii

de Farcau Mariana la 9 mai 2018 - 18:31

Felicitari Raluca Pavaluc pentru momentul patriotic dansant!

Lasati un comentariu