Voluntari careieni ai Invictus România la Ziua Regalităţii de la Bucureşti

• publicat la: 9 mai 2018
Voluntari careieni ai Invictus România la Ziua Regalităţii de la Bucureşti

Voluntarii din Carei ai Invictus România  vor marca  Ziua Regelui la Bucureşti, la invitaţia Principelui Radu. Ei sunt însoţiţi de prof.Carmen Maria Dindelegan care este şi membră a Asociaţiunii ASTRA Carei.

Asociația Voluntarilor Invictus din România se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.

La ora 8.00, în faţa Arcului de Triumf, se va da startul Maratonului Independenţei. Va participa ASR Principele Radu.

Competiţia sportivă va cuprinde probele de maraton, semimaraton, 10,5 km şi 1,5 km şi se va desfăşura pe traseul Arcul de Triumf, Palatul Elisabeta, Parcul Regele Mihai I, Teatrul de vară, Ansamblul Statuar „Părinţii Europei Unite” de pe Insula Trandafirilor, staţia de metrou Aviatorilor, zona sportivă de pe latura de nord a lacului Herăstrău, Podul Băneasa, Fântâna Mioriţa, Casa Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf.

De asemenea, vor fi organizate două ștafete pentru copii, care vor alerga pe traseul maratonului, purtând un tricolor în semn de omagiu şi recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit în Războiul de Independenţă şi în Primul Război Mondial.

La ora 11, la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal, va avea loc o ceremonie militară de depunere de flori în memoria fondatorului dinastiei naționale și al statului modern român.

Vor fi prezenți MS Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena şi E.S. dl. Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Maria.

Va fi susţinut un concert de muzică de fanfară şi va fi executată o demonstrație de măiestrie a mânuirii armei. Își vor da concursul Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum şi Jandarmeria călare.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu