6 medalii pentru careianul Cristian Jugrestan la Concursul Județean de Vinuri Nobile ediţia 2018

• publicat la: 24 iunie 2018
6 medalii pentru careianul Cristian Jugrestan la Concursul  Județean de Vinuri Nobile ediţia 2018

Concursul  Județean de Vinuri Nobile, ediția 2018, a avut loc în acest sfârşit de săptămână la Satu Mare. Rezultatul a fost anunțat sâmbătă, 23 iunie, pe scena Festivalului Vinului Sătmărean.

După  ce au fost degustate 115 probe dintre cele mai bune vinuri nobile ale producătorilor sătmăreni, juriul a decis: Marele Aur la vin alb îi revine Cramei Cobusceanu din Beltiug, cu un Chardonnay Barrique, care a acumulat 92,80 de puncte, iar Marele Aur la vinuri roșii a fost adjudecat de Podgoria Halmeu Vii, cu 9 R, un vin care a întrunit 93,20 de puncte.

Din cele 60 de probe de vinuri albe jurizate,12 au obținut medalii de aur, 27 de argint și 16 de bronz.

Din cele 8 vinuri rosé – 1 a obținut medalie de aur, 2 de argint și 5 de bronz. Chiar dacă la vinurile rosé nu s-a acordat Marele Aur, cel mai bun punctaj – 86 de puncte, a fost obținut de un Rosé din 2017 produs de Podgoria Halmeu Vii.

Rezultatele cele mai spectaculoase au fost obținute de vinurile roșii. Au fost jurizate 47 de probe, iar 33 dintre acestea au obținut medalii de aur, 11 de argint și 3 de bronz.

Careianul Cristian Jugrestan a obţinut 2 medalii de aur  pentru 2 soiuri de vin roşu, 3 medalii de argint pentru vinuri albe şi una de argint pentru vin roşu.

Președintele juriului, dr. ing. prof. Aurel Pop, s-a arătat și de această dată impresionat de calitatea vinurilor produse în județul Satu Mare.

 “Vă felicit pentru modul exemplar în care v-ați prezentat în acest an, ati depășit prin organizare alte mari concursuri. Și de această dată cele mai bune  vinuri, cu cea mai puternică autenticitate, cu tonalitatea cea mai plăcută, cu gustul îmbietor au fost vinurile roșii. Sătmărenii trebuie să fie mândri de potențialul viticol pe care îl au aceste minunate plaiuri românești. În această zonă puteți să obțineți aproape toate tipurile de vin într-un areal relativ restrâns față de nivelul unei țări”.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a felicitat pe viticultori pentru strădania de care dau dovadă pentru a obține produse care sunt apreciate  atât în țară cât și în străinătate. “Mă bucur că în județul Satu Mare sunt mii de oameni care lucrează în vinificație. În acest fel cu toții sunt impulsionați să producă vinuri de o calitate tot mai bună de la un an la altul”, a declarat Pataki Csaba, în  cadrul evenimentului de premiere.

La concurs au participat 22 de producători din 11 localități ale județului Satu Mare: Dobra, Beltiug, Rătești, Viile Satu Mare, Ardud Vii, Orașu Nou, Turulung, Turulung Vii, Halmeu, Halmeu Vii și Carei.

Concursul Județean de Vinuri Nobile este un eveniment organizat de Consiliul Județean și Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene.

 

Lasati un comentariu