Ana Nedelcu oferă emoţionată şi o piesă de George Enescu

• publicat la: 16 iunie 2018
Ana Nedelcu oferă emoţionată şi o piesă de George Enescu

Sâmbătă, 16 iunie 2018, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc recitalul de pian susținut de pianista Ana Nedelcu, din București. Repertoriul anunţat de artistă în prealabil nu a atras mulţi spectatori.

Programul muzical a cuprins lucrări ale unor compozitori de renume, precum: Fr. Liszt – Rapsodia Ungară nr. 10; J. S. Bach – Toccata în sol minor, BWV 915; R. Schumann – Variațiunile Abegg, Op. 1; J. Haydn – Sonata în re major H.XVI Nr. 37; R. Schumann – Fr. Liszt – Widmung; G. Fitkin – Relent.

La finalul recitalului publicul a răsplătit-o cu aplauze îndelungi pe tânăra și talentata pianistă, aceasta oferind încă un cadou muzical, o compoziție foarte dragă ei, Carillon Nocturne a lui George Enescu. Probabil şi-a dat seama că am avut dreptate  că a lipsit din repertoriu măcar un compozitor român.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și s-a desfășurat în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri cu piese alese doar din compozitori neromâni.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu