Szasz Lorand are probleme

• publicat la: 4 august 2018
Szasz Lorand are probleme

Szasz  Lorand a avut nevoie de 5 zile pentru a descoperi emisiunea de la Realitatea TV la care am fost invitată duminică, 29 iulie 2018, după  protestul la care am participat la Bucureşti împotriva Codului Administrativ.  Sau poate a avut nevoie de 5 zile pentru a încerca să înţeleagă despre ce s-a  vorbit…şi tot degeaba.

De cât timp oare are nevoie pentru a descoperi documentele oficiale din Primărie la care are acces necondiţionat şi care dovedesc o serie de ilegalităţi şi prejudiciile constatate de Camera de Conturi Satu Mare?  Ce o fi aşa de greu să ceri un extras de carte funciară pentru Parcul Dendrologic şi să vezi că a fost vândută o bucată de teren după ce întregul ansamblu a fost parcelat prin hotărâre judecătorească în 1997? Ce fel de artificii a aplicat oare nănaşul primar şi angajator?  Ce fel de jurnalist te pretinzi  a fi dacă nu  tratezi echidistant  toţi  careienii ? Monumentul comemorativ al foştilor refugiaţi din 1940 din Carei este un subiect tabu în condiţiile în care românii din zonă au fost expulzaţi de dictatura hortystă instalată?

Ca inginer mecanic am înfiinţat împreună cu soţul meu o unitate de producţie acum 27 de ani. De atunci funcţionează… şi functionează  bine. Fără contracte cu statul sau regii autonome.  Şi DA, este nevoie să cunoşti limba română la perfecţie ca să poţi să vinzi discuri abrazive la Constanţa şi Galaţi sau la Braşov şi Ploieşti sau Bucureşti. Fiecare cetăţean al României trebuie să cunoască limba statului, limba română. Aşa se procedează în statele civilizate,vezi Germania, Spania, SUA, Austria,etc. Chiar trebuie să dau astfel de lecţii unui fost director de cotidian judeţean?

Eşti frustrat sau complexat, Szasz Lorant, pentru că nu ai reuşit să te afirmi  pe plan profesional?  Dacă te ocupi doar de mercenariat nu ai timp să devii profesionist în meseria ta. Parcă mercenari se numesc cei care recunosc că scriu după dictare şi mai sunt şi plătiţi pentru acest serviciu.

Dar nu e timpul pierdut. Demonstrează că poţi dacă vrei.  Numai un neavenit şi ignorant  poate scoate în evidenţă numărul angajaţilor  unei societăţi de producţie  faţă de performanţele acesteia. Ce s-a ales de firmele de producţie de mobilier ale nănaşului tău primar , firme cu  zeci de angajaţi? Pe toate cele 5 le-a falimentat. Pe ultima chiar cu sprijin din toate părţile  nu a reuşit să o menţină. Ba chiar s-a ales din 2008 cu reţinere de 30% pe venit pentru datoriile de miliarde la bugetul de stat.

Cu cei 11 angajaţi ai noştri asigurăm produse industriale de calitate pentru alte unităţi de producţie din ţară şi din toată Europa. Şi DA, lucrăm efectiv şi noi când este nevoie că doar sunt produsele noastre! Pentru noi funcţia de director nu este similară celei din accepţiunea ta.   Am pus numele Careiului pe harta  mondială. Am un birou plin de diplome şi premii de excelenţă în domeniul fabricării produselor abrazive.  Am şi distincţii înalte  pentru activitatea culturalpă desfăşurată dar şi pentru cea jurnalistică. Nu e cazul să fac pe modesta pentru că mă mândresc cu tot ce am realizat.   Tu cu ce te lauzi în meseria pentru care te-ai pregătit?

Calitatea este cea care asigură imaginea unei unităţi de producţie şi nu numărul angajaţilor. Cu cei 11 angajaţi am reuşit să asigurăm standardul de calitate necesar intrării în cataloage de produse pe plan internaţional. O firmă din Carei a reuşit această performanţă, dar pentru că proprietarii ei au spirit civic şi deranjează un primar datornic cu 5 falimente la activ  …sunt linşaţi mediatic de un nerealizat pe plan profesional şi dependent de banul public.

Campania de linşaj  mediatic împotriva mea nu mă ţine departe de nicio activitate  deci nu reuşeşti să îţi atingi nici acest scop.

Mă ocup mai departe  de tot ce îmi propun. A fost suficient să semnalez lipsa claselor de învăţământ profesional în limba română ca din anul următor să apară şi clase pentru elevi români…acum urmează cele de învăţământ profesional tip Dual  care sunt doar în limba maghiară pentru anul şcolar 2018-2019. Vei vedea că vor apare şi în limba română pentru că nu este normal ca o firmă din România să pregătească meseriaşi doar în limba maghiară.

Am reusit să opresc tăierile constante  de arbori de valoare dendrologică din parcul  monument istoric  şi să demonstrez că Primăria închiriază imobile ce nu îi aparţin  şi mai şi plăteşte acolo curent electric pentru chiriaşi care nu au contor electric.  Deranjează adevărul Szasz Lorant?  Ai ceva date despre procesul pierdut de primar cu angajaţii din Primărie?

De cât timp ai nevoie pentru a posta înregistrarea discuţiei din biroul primarului din data de 26 iunie Ziua Drapelului Naţional când nu a binevoit să vină la ceremonia oficială ? Nu vrei să afle careienii  vorbele primarului adresate mie şi lui Mihai Tîrnoveanu?

Încă nu ai reuşit să descoperi alocuţiunea mea  din deschiderea protestului de la Bucureşti? Se află postată din 31 iulie  pe pagina mea….Curaj.

Fii bărbat şi spune tot, nu mai scoate lucrurile din context că te faci de râs mai mult decât ai reuşit până acum.

Daniela Ciută

comentarii

de mine la 4 august 2018 - 15:59

Felicitāri familiei Ciuta! Sā vā dea Dumnezeu sānātate multā si numai bine!Doamne ajutā.

de Anonim la 15 august 2018 - 18:42

Foarte frumos
Respect
Hai România

Lasati un comentariu