Ajutaţi Biserica Sf. Anton din Carei

• publicat la: 20 noiembrie 2018
Ajutaţi Biserica Sf. Anton din Carei

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului  este o sărbătoare închinată Fecioarei Maria, celebrată în Biserica Catolică și în Bisericile Ortodoxe la data de 21 noiembrie.

Ovidenia, obrejania sau vovidenia  este vechea denumire a sărbătorii din calendarul ortodox, corespunzătoare cu Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, prăznuită pe 21 noiembrie, în săptămâna de după începutul postului Crăciunului.

Sărbătoarea Ovideniei s-a suprapus pe ritualurile precreștine deschizătoare de iarnă, marcate de puterea luminii, a focului, a vederii și a viziunii. În folclor se îmbină numeroase tradiții păgâne, precum cele care susțin că în noaptea respectivă comorile ascunse ard cu flacără albastră, cerurile se deschid, iar fetele „văd” chipul ursitului în fântână, la lumina albă a unei lumânări. Oamenii de la țară petreceau noaptea cu lumină, lumânări și focuri aprinse și făceau previziuni asupra vremii și rodului noului an.

Noul paroh al Bisericii Sf.Anton de Padova din Carei, pr.Iulian Palaţ,  invită credincioşii  să participe mâine la slujba care va începe de la ora 10,00.

La final, sunteţi invitaţi în oratoriul din curtea bisericii  unde a fost amenajat un bazar. Poate veţi găsi ceva folositor  sau un posibil cadou de oferit de sărbători celor dragi.

Lucrurile nu au un preţ  afişat dar puteţi contribui cu cât vă lasă inima la cutia milei  iar suma adunată va fi folosită pentru cele trebuincioase bunei funcţionări a lăcaşului de cult prea puţin sprijinit  de administraţia locală. Părintele Iulian Palaţ se ocupă de educaţia spirituală a copiilor din parohie şi doreşte să asigure pentru credincioşi condiţii cât mai decente în micul lăcaş de cult.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu