Au dispărut afişele cu Balul Centenarului de pe strada 1 Decembrie 1918 de la Carei

• publicat la: 26 November 2018
Au dispărut afişele cu Balul Centenarului de pe strada 1 Decembrie 1918 de la Carei

Nici afişele cu Balul Centenarului nu au fost pe placul celor care ori au lipit peste ele alte afişe ori le-au dat jos. Situaţia este identică cu cea de la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri din 28 octombrie 2018 când a fost nevoie de 3 rânduri de afişe  pentru a le înlocui pe cele rupte.

Prea mult tricolor deranjează la Carei  din moment ce doar afişele în care întreg fundalul este tricolor dispar. Dacă panglica tricoloră de la bustul lui Simion Bărnuţiu nu a fost demult furată se pare că mai nou apetitul unora se îndreaptă către afişele care anunţă sărbătoarea Centenarului. Curios este că doar cele postate în spaţiile adecvate de pe strada 1 Decembrie 1918 au  dispărut.

La unul din panourile închise cu sticlă, cel de lângă Judecătoria Carei, afişul cu Moromeţii a fost lipit peste afişul care anunţă Balul Centenarului din seara zilei de 1 Decembrie 2018.

Afişul cu Balul Centenarului a fost lipit pe partea interioară a geamului  panoului.

este cel mai mic ca dimensiune…am dezlipit un colţ pentru a se vedea că este afişul cu Balul Centenarului…

Pe partea exterioară a geamului a fost lipit afişul de dimensiuni mai mari cu Moromeţii…

Acesta este afişul cu Balul Centenarului care deranjează

Poliţia Locală  care are la dispoziţie un dispecerat pentru toate camerele de supraveghere video din oraş  ce părere are oare? Dar de fapt este în subordinea Primăriei Carei care le asigură salariile …aşa că….

Trăiască România ! Trăiască tricolorul! Careiul este un oraş din România deci degeaba rupeţi afişele că nu se petrece nimic senzaţional cu 20 de afişe mai puţin.

La Mulţi Ani  românilor oriunde v-aţi afla! Nu numai numele lui Avram Iancu dă fiori unora ci mai nou şi nişte biete afişe pentru anunţarea Balului Centenarului.

Buletin de Carei

comentarii

de pro ciuta la 26 November 2018 - 21:09

Prostia Ta si a romanilor tai nu da fiori nimanui , asa ca linisteste-te ! Ati cotropit Careiul acum 98 de ani , nu avem ce face , asteptam la mai bine !

de pro(s)t ciuta la 26 November 2018 - 22:46

Nu trebuie pus semnul egal intre Ciutoaie si romanii din Carei. Si romanii sunt deranjati de tampeniile care le scrie doar cu scopul de a-i atata impotriva maghiarilor si viceversa. Nici nu e de mirare ca atat romanii cat si ungurii rad cu fundul cand citesc ce a mai nascocit Ciutoaia. Nu degeaba la acest site i se spune Bula de Carei de ceva vreme. Noi sa fim sanatosi, atat romanii cat si ungurii, ca sa putem rade de prostiile debitate de (h)eroina noastra

de Buletin de Carei la 26 November 2018 - 23:13

Postacii au iesit la atac dacă nu pot suporta prea mult tricolor românesc. vă ştim cine sunteţi şi cât de frustraţi sunteţi că nu puteţi face nimic fără bani publici. Careiul a fost , este şi va fi pământ românesc aşa că mai luaţi o gură de aer românesc dacă tot nu vă mai ajută imaginaţia şi folosiţi clişee fumate care vă dau şi de gol.

de pentru doinita la 26 November 2018 - 23:15

nu mai iese ciubucul cum ieşea de la bar?

de Cori la 26 November 2018 - 23:45

Doar pe Buletin de Carei se pot citi articole despre abuzurile din primarie asa ca nu va mirati ca sunteti atacati. Astia isi risca libertatea daca sunt prinsi si trebe sa miste din pix si sa arunce cu minciuni. Numai ca deja sunt cunoscuti de careieni cat le poate pielea la primarie.

de unguentul la 27 November 2018 - 00:12

doinita crede ca aici este eurobar unde se sedinta cu jeno si lajos la partidul noua democratie de nv!
asa a primit reclamele de la primerie si acum postul pentru sotiorul la clubul de sport platit tot din banii careienilor…vai vai vai ce mare asigurare a fost incasata cand s-a prăjit eurobarul. prietenii ştiu de ce şi cum

de Petre la 27 November 2018 - 08:26

Orasul este mai murdar ca niciodata. Cumetriile sunt politica locala la fel si bataia de joc la adresa romanilor. Tricolorul romanesc nu e bine vazut. Numai banii romanesti plac mai marilor neromani din Carei.

de careianu la 27 November 2018 - 09:48

Sa–i scoatem din functii!Asfel de GUNOAIE nu au ce cauta la primaria orasului Carei!Sa nu–i mai permitem bataile de joc,hotiile si minciunile!!!
NA HAIDATI!!!

de NA HAIDATI!!! la 28 November 2018 - 03:54

noa carei baiuuu? ii frig afara? sufla vintu? nu meereee masina?
ca io(n) ii pa strada dyieja.sau ii mai binye dyi pupat currruu pe caldurica ?
NA HAIDATI!!!

de un io(n) la 28 November 2018 - 14:45

@prosciutto 26 nov 21:09
De cotropit au cotropit acum circa o mie de ani ungurii tai asiatici niste teritorii europene: Pannonia, Ruthenia, Croatia, Ardealul si alte zone mai mici, care erau locuite la venirea ungurilor. Cotropirea aia are si un nume, chiar un nume unguresc: honfoglalas. Care nume are conotatii clare de luare de la altii / ocupare, deci cotropire. Sovinismul unguresc imperialist admite ca ungurii au voie sa ocupe, cotropeasca, fure pamanturi de la altii dar interzic neungurilor sa isi ia pamantul si tarile inapoi de la ocupantii unguri. Spre ghinionul ungurilor, nu imperiul unguresc judeca in chestiunea apartenentei pamanturilor pe care ungurii sunt minoritari si pe care le doresc sub stapanirea lor.

de NA HAIDATI!!! la 28 November 2018 - 20:02

noa dara nu viniti? ca mai tirziu ingheata!

de dieja ii cam frig,iarna nui ca vara la 28 November 2018 - 20:23

la gara la restorant dau un gratarel dyie mistret cu mujdei si prajiti cartofi sio kavee calda ,v’astept

de pro ciuta la 28 November 2018 - 21:42

Carei este pamant “romanesc” de 98 ani , nu avem ce face , asa au “hotarat” cei mari , dar AERUL este doar aer , numai in PROSTIA ta este romanesc si numai in mintea TA bolnava . Daniela , centanirista esti o proasta , nu-i asa ??????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

de Buletin de Carei la 28 November 2018 - 22:21

Doare asa de rau adevarul? Isteria nu face bine la sanatate mai ales la cea mintala. Careiul a fost este si va fi pământ românesc. Am păstrat vorbirea curată chiar dacă nu am avut dreptul la şcoli în limba română şi nici la instituţii în care să se vorbească româneşte. Istoria nu iartă şi nu a iertat nici familia celor care au asuprit românii şi au construit totul pe minciună şi trădare. Au pierdut un castel în 1907, ce ironie, tot din cauza datoriilor, dar românii au continuat să existe până în ziua de azi. Nu ne sperie istericalele unui frustrat şi complexat că nu se poate realiza pe plan profesional. Nu eşti singurul care face dovada educaţiei primite în familie. Românii au fost o perioadă mai săraci dar aveau şi atunci limita bunului simţ şi ştiau să se comporte în societate. Că doar avem pe aceste locuri mii de ani de istorie şi încă nu a reusit nimeni să amplaseze o statuie contemporană cu…Burebista de exemplu. Trăiască România!

de un io(n) la 28 November 2018 - 23:37

prosciutto 28 nov 21:42
Carei e pamant romanesc nu de 98 de ani, ci inca inainte de sosirea ungurilor in Europa. De hotarat, au hotarat mai intai romanii, croatii, slovacii in 1918 sa se desfaca de stapanirea ungureasca. Apoi a hotarat armata romana care I-a alungat pe cotropitorii unguri de pe pamantul romanesc si a ajuns pana la Tisa, apoi a si intrat capitala Ungariei si a ocupat teritoriul unguresc pana la Gyor. Abia apoi au hotarat “cei mari” sa recunoasca Romaniei mai putin decat au promis in 1916 si mai putin decat a hotarat adunarea de la Alba Iulia. Au taiat comitatele de vest ale Ardealului in doua si le-au impartit, atribuind vestul lor Ungariei, desi, conform principiului majoritatii populatiei, ele trebuiau sa revina intregi Romaniei. Adica, pe scurt, nu cei mari au hotarat, ci popoarele oprimate de unguri s-au despartit complet de Ungaria mare. In afara de unguri, toti au inteles ca Nagymagyarorszag nu era un stat national, ci un imperiu multinational in care ungurii ii deznationalizau pe ceilalti. Un imperiu ce trebuia sa piara si a pierit, oricat va victimizati ca nu aveti ce face, ca au hotart cei mari, ca Trianonul a sfasiat Ungaria. Cei mari nu au avut nici ei ce face in fata evidentelor ca pretinsa Ungarie “nationala” stapanea si oprima popoare intregi si ca ungurii erau de fapt o minoritate in respectivul imperiu.

de un io(n) la 29 November 2018 - 10:50

Buletin de Carei 22:21

Cum sa nu-i doara, cand, de fapt, Ungaria mare a fost instrumentul Habsburgilor pentru mentinerea imperiului ?! In fond, dupa infrangerea austriecilor la Koniggraetz (1866) imperiul acestora era in pragul disolutiei. Asa incat, casa de Habsburg, pentru a-si mentine cuceririle, a facut cadou circa jumatate din imperiu aristocratiei unguresti, cooptand-o astfel la administrarea imperiului. Ungurii au devenit astfel uneltele austriecilor, oprimand popoarele de pe teritoriul dat lor spre administrare. Pe scurt, Ungaria mare de la 1867 a fost o bucata de imperiu austriac facuta cadou ungurilor pentru a salva imperiul de la dezintegrare. NU a fost nici stat national, nici rezultatul unei lupte de eliberare a ungurilor, ci un cadou habsburgic catre aristocratia ungureasca. Cadou pe care propaganda ungarista se straduieste sa-l prezinte mereu ca pe un stat national, in ciuda existentei pe teritoriul respectiv a unor popoare neunguresti(croati, slovaci) sau parti din alte popoare diferite de unguri (romani, sarbi, ucraineni si chiar germani). Asa incat, “tragedia Ungariei prin Trianon” la 1920 (de fapt, desfacerea popoarelor neunguresti de imperiul ungar in 1918) a fost un proces firesc de dezintegrare a unui imperiu, asa cum s-au dezintegrat cam toate imperiile de pana atunci. Ea este tragedie doar pentru nostalgicii sovini ai fostului imperiu unguresc din cadrul Austro-Ungariei, pentru sustinatorii dominatiei unguresti in “bazinul carpatic”, iar nu pentru democratii autentici, care aplica principiul majoritatii locuitorilor in stabilirea apartenentei unui teritoriu si principiul autodeterminarii popoarelor / natiunilor NUMAI la popoare / natiuni, nu si la minoritati etnice!

de un io(n) la 30 November 2018 - 21:00

30 nov 19:15
Pentru cei care stiu carte, e de notorietate ca materia cenusie nu explodeaza, oricat de multa informatie acumuleaza! Ceea ce nu ai cum sa stii, cand ai doar scoala si informatie foarte putina, care si ele sunt abia de nivel rudimentar, primitiv. Pentru cei ca tine, uite ceva ce poti intelege, ca e la nivelul tau: daca tot zici ca ma vezi, atunci vezi si ca ala care mi-o suge esti chiar tu!

Lasati un comentariu