Codul Administrativ a fost declarat Neconstituţional fără a fi nevoie de peste 3 mii de protestatari

• publicat la: 6 noiembrie 2018
Codul Administrativ a fost declarat Neconstituţional fără a fi nevoie de peste 3 mii de protestatari

Momentul acela… sublim…când afli că jertfa ta nu a fost în zadar.

Ce poate fi mai minunat decât să afli că nu ai mărşăluit degeaba ore în şir în ploaie pentru limba ta, pentru limba română?! Nici măcar nu a fost nevoie de 3 mii de români pentru a protesta împotriva Codului Administrativ în varianta votată de parlamentari aşa că suspinele piciului  cu trâmbiţa din Carei au fost pagubă în ciuperci. La fel şi ale PFA ului ce făcea economie la lungimea pantalonului până a nu i se atrage atenţia. Ignoranţi în ale cunoaşterii Despărţămintelor ASTRA  şi în ale cooperării dintre românii din toată ţara, băieţeii au vărsat din prea plinul veninului şi au uitat cum e cu socoata…dacă or fi ştiut vreodată ce e aia. Ei şi-ar fi dorit acest Cod  ca să poată vorbi în limba lor maternă că alta nu prea înţeleg.

Cică am fi fost doar 200 la protestul din 29 iulie, fraţilor!  Buni şi atâţia. Chiar dacă am fi fost doar 200 se pare că am fost buni de tot din moment ce protestul nostru a dat roadă!

Aceştia de mai sus sunt o parte din cei 200 număraţi de piciul cu goarna din Carei.

Cert e că Legea privind Codul administrativ este neconstituţională în ansamblul său, a decis, marţi, 6 noiembrie 2018, Curtea Constituţională a României.

M-am bucurat să mă întâlnesc cu astriştii veniţi de la Alba  Iulia, din Covasna-Harghita sau din Tecuci. Cu fraţii români din Bucureşti, Braşov , Brăila şi alte oraşe.

Un cântec istoric ne-aduce aminte că fraţii în veci vor fi fraţi!  Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim, altă limb-armonioasă ca ea nu găsim.

Fratele Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului şi Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureș au sunat adunarea la Bucureşti pentru a protesta împotriva prevederilor  Codului Administrativ.

Mă bucur că au fost prezenţi şi astrişti careieni la protest, că s-a adeverit că nu este constituţional Codul Administrativ ce s-a dorit a ni se impune.

Pentru România şi pentru păstrarea limbii române ca limbă oficială în ţara noastră vom spune mereu  PREZENT!

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, în data de 9 iulie. Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve. Protestul împotriva acestui Cod Administrativ  a avut loc la data de 29 iulie 2018 în Bucureşti.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu