VIDEO. Administratorului Pieței Agroalimentare i s-a cerut să depună un nou referat pentru creșterea chiriilor și taxelor

• publicat la: 20 martie 2019
VIDEO. Administratorului  Pieței Agroalimentare i s-a cerut să depună un nou referat pentru creșterea chiriilor și taxelor

Proiectul privind mărirea taxelor și chiriilor de la Piața agroalimentară Carei revine din nou  în dezbaterea Consiliului Local deși în ședința din 20 decembrie 2018 a mai fost discutat.

Atunci, un număr de 10 consilieri au votat împotriva măririlor dorite de inițiatorul proiectului, primarul datornic cu acte în regulă, Kovacs Eugen.

Priviți cum a perceput administratorul pieței acel refuz în cadrul unui referat oficial depus la Consiliul Local!

Exprimarea…,,mi s-a cerut să depun un nou referat,,  se pare că are legătură cu faptul că la ședința unde cei 10 consilieri de la toate formațiunile politice au votat împotriva majorărilor  reacția primarului a fost….,,Aţi votat populist!,,.

Noul Proiect de hotărâre pentru mărirea chiriilor a fost inițiat tot de primarul datornic.

Acesta este Proiectul depus pentru mărirea taxelor și chiriilor la Piață…

P 6 taxe PIETE PARCARI

Consilierul Ilie Ciută a atras atenția asupra exprimării din Referatul depus de administratorul Melinda Avram și a semnalat faptul că aceasta a efectuat majorări fără a avea aprobarea CL care este unicul acționar la societatea SC Piețe Parcări SRL.

Propunerea consilierului Ciută a fost de dotare a administrației pieței cu o casă de marcat cu comunicare Bluetooth si WIFI, cu jurnal electronic, în legătură cu  serverele ANAF, care poate emite orice bon. ,,Vă asigur că și încasările vor fi mult mai mari la piață,, a specificat consilierul Ilie Ciută care a oferit cu generozitate  administratorului Melinda Avram ofertele găsite pentru astfel de aparate.

Toată dezbaterea acestui proiect o puteți urmări în înregistrarea de mai jos.

VIDEO

Pregătirea temeinică  a fiecărui punct dezbătut , deci și a celui cu piața alimentară, a deranjat consilierul personal al primarului care nu vede cu ochi buni munca depusă în folosul comunității a consilierului Ciută, opoziția, după cum l-a denumit Kovacs.

Vastele cunoștințe ale altor consilieri , la care face referire consilierul incapabil să consemneze ce se petrece la ședințele de CL nu au fost niciodată demonstrate de aceștia , nici măcar materialele ședinței nefiind solicitate în format electronic, unii neavând nici adrese de mail.

SC Piețe Parcări SRL Carei are datorii de peste 105 mii lei către furnizorul de apă Apaserv SA Satu Mare, fapt ascuns cu mare grijă de presa aservită  primarului și el  datornic în urma deloc puținelor falimente ale firmelor unde era acționar. Deși comercianții au plătit lunar apa consumată , sumele strânse de administrația pieței nu au fost virate către Apaserv Sa astfel că  furnizorul de apă a intentat proces pentru recuperarea datoriilor. La ora actuală  executorul judecătoresc  a pus poprire pe conturile societății SC Piețe Parcări SRL până la recuperarea integrală a datoriilor. În luna ianuarie apa curentă a fost întreruptă la Piața Agroalimentară aproape 2 săptămâni.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu