Meciul zilei la Consiliul Local Carei: Kovacs contra Keizer

• publicat la: 12 April 2019
Meciul zilei la Consiliul Local Carei: Kovacs contra Keizer

Astăzi a avut loc le sediul Primăriei Carei fără plăci oficiale cu însemne naționale o ședință a CL Carei. Pe Ordinea de Zi au figurat 18 proiecte de hotărâri la care s-a adăugat un punct Diverse și alte 3 proiecte introduse de primarul datornic Kovacs chiar în debutul ședinței.

La capitolul Diverse a fost introdusă solicitarea Bioflorisal de mărire a taxelor de salubrizare pentru locuitorii Careiului. Deși solicitarea a fost depusă la data de 5 martie 2019 primarul nu a avut curajul de a întocmi proiect de hotărâre așa cum procedează în cazul scutirii de impozite a asociației Equus unde este membru fondator.

Urmare a faptului că niciuna dintre comisiile de specialitate nu a dat o rezoluție pentru acest  material ci s-a dorit doar discutarea în plen , președintele de ședință Ilie Ciută a invocat Legea 215 care nu permite supunerea la vor a unui material fără reoluție din partea comisiilor. Faptul a fost confirmat de către secretarul juridic Adela Oprițoiu spre disperarea primarului Kovacs care insista să se aprobe solicitarea Bioflorisal.

Kovacs  a intervenit  de manieră dictatorială în dezbaterile de la materialul înaintat de Bioflorisal, ajungând chiar să îl provoace pe viceprimarul Keizer cu afimații de genul….,, mâine  primești scris că te ocupi de Florisal…,,.

Scandalul iscat de refuzul președintelui de ședință de a încălca legea 215 a atras în discuții și alte persoane dar de departe cel mai agitat era Kovacs …,,e demult pe masa noastră propunerea Bioflorisal, suntem populiști dacă nu vrem să aprobăm, ne este frică….dar s-a crăpat jucăria și nu mai acceptă…ieri când o plecat de la mine Pușcaș  o spus că dacă nu oprimește suma pleacă! ,,.

Acesta este proiectul cu propunerea de majorare din partea Bioflorisal.

Viceprimarul Keizer Ludovic  a contestat cele afirmate de primar potrivit cărora ar trebui să se mărească tarifele la salubrizare din moment ce situația din oraș  arată că serviciile prestate sunt departe de nivelul calitativ ce se impune într-un oraș european.

,,Trebuie să vă spun că demult rog această firmă să îmbunătpțească serviciile..au multe lucruri de îmbunătățit, e plin de containere sparte, pubele mizerabile, etc și pentru că adminsitratorul din Carei de la această societate nu a făcut nimic, nu a luat nicio măsură m-am luat de el în stilul meu de țăran de la Ponyvas și i-am zis vreo două….vedeți ce se întâmplă în oraș zi de zi. Primarul are dreptul lui să ceară dar eu nu sunt de acord…în cunosc pe Pușcaș de când eram cu fotbalul  și am avut bună înțelegere dar aici nu are dreptate! votați dacă vreți prostia lui dar eu nu vreau să fiu respnsabil pentru așa ceva….,,

Și după această intervenție Kovacs la atenționat pe viceprimar…,, mâine  primești scris că te ocupi de Florisal…,,.

au mai intervenit Maidan Nicolae din partea Primăriei Carei precum și consilierul ALDE, Bujor Păușan.

Potrivit celor afirmate de Nicolae Maidan, se pare că în contractul de prestări servicii încheiat și semnat în 2019 există o prevedere potrivit căreia se penalizează cu 3% serviciile prestate incorect în domeniul salubrizării.

Istericalele  ieftine practicate de Kovacs pentru a impune încălcarea Legii 215 nu au reușit să impresioneze nici președintele de ședință, consilierul liberal Ilie Ciută și nici secretarul juridic Adela Oprițoiu astfel că materialul din partea Bioflorisal nu a fost supus la vot.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu