Poliția informează. Accident mortal, tâlhării, infracțiuni rutiere…

• publicat la: 20 mai 2019
Poliția informează. Accident mortal, tâlhării, infracțiuni rutiere…

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat în weekendul 17 – 19 mai a.c., pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, ocazie cu care au aplicat peste 310 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 90 800 de lei.

Astfel, în perioada 17 – 19 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au aplicat peste 310 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 90 800 de lei, participanților la traficul rutier care nu au respectat normele rutiere.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 21 de conducători auto și au ridicat 7 certificate de înmatriculare .

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești împreună cu specialiști din cadrul R.A.R. Satu Mare au acționat pe DN 19, ocazie cu care au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3 480 de lei. 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict

3 infracțiuni rutiere au fost constatate de polițiștii rutieri sătmăreni, în flagrant delict în acest sfârșit de săptămână.

Astfel la data de 17 mai a.c., în jurul orei 10.10, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Vinului au oprit pentru control pe raza localității Lipău, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din județul Maramureș care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 17 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud au depistat la volanul unui autoturism pe raza localității Ardud, un bărbat, de 40 de ani, din localitatea Viile Satu Mate, pentru care testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduși de polițiști la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Iar la data de 18 mai a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secției Poliție Rurală Carei, au depistat un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Hotoan, care conducea un moped pe DJ 195 fără a poseda permis de conducere.  În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

 

  Accident ușor de circulație

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui eveniment rutier, produs în noaptea trecută, în jurul orei 00.20, pe fondul neacordării priorității de trecere.

 Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați azi, în jurul orei 00.20, despre faptul că între localitățile Halmeu și Turulung a avut loc un accident rutier.

Astfel, în urma efectuării cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, a condus un autovehicul pe DJ 109L, având direcția de deplasare dinspre localitatea Băbești spre DN 1C, ajuns la intersecția cu DN 1C nu a respectat semnificația indicatorului STOP, a pătruns în intersecție  și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Halmeu.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a două femei de 39, respectiv 20 de ani, din județul Zalău, ambele pasagere în primul autovehicul menționat.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, pentru primul șofer rezultatul a fost negativ iar pentru cel de al doilea rezultatul a fost de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii vătămare corporală din culpă.

.

Sâmbătă, la ora 2,30, la ieșirea din Carei spre Petrești, un pieton de 37 de ani din Sanislău a fost accidentat mortal de un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din Tășnad.

În cursul zilei de marți, 14 mai 2019, o pensionară din Carei a fost atacată de mai mulți tineri necunoscuți pe când traversa Parcul Dendrologic. Agresorii care au ieșit din chioșcul de lângă fostul cinematograf  au lovit pensioara și i-au furat toate actele precum și foarte mica pensie pe care o primise recent. Cazul este în cercetare, agresorii fiind de negăsit….

Lasati un comentariu