36 de permise de conducere reținute într-o zi

• publicat la: 28 June 2019
36 de permise de conducere reținute într-o zi

36 de permise de conducere au reținut polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare ieri, 27 iunie a.c., în urma unor acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare, care au vizat combaterea accidentelor rutiere care au ca și cauze principale de producere, viteza excesivă și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Astfel, la data de 27 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 54 000 de lei.

 

De asemenea, în total polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 36 de conducători auto și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, în cazul a 25 de conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, care au fost filmați și înregistrați de aparatul radar rulând cu viteze de la 103 km/h până la 159 km/h, atât în interiorul cât și în afara localităților, de pe raza județului Satu Mare.

Totodată polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 30 de zile, în cazul a 6 șoferi, cu vârste cuprinse între 24 și 68 de ani, care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin loc semnalizat ți marcat corespunzător. 

 

Infracțiune rutieră constatată în flagrant de polițiști

Un minor, de 17 ani, a fost depistat de polițiști în flagrant delict, pe raza comunei Vama, la data de 27 iunie a.c., la volanul unui autoturism fără permis de conducere.

La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii Secţiei Poliţie Rurală Negreşti Oaş, au oprit pe str. Olarilor, din comuna Vama, un autoturism condus de un minor, de 17 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

ATENȚIE LA VITEZĂ!

  Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Și în județul Satu Mare, polițiștii rutieri vor folosi toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor ,instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCam.

 

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etiloteste, etilometru și drugtest, aflate în dotarea polițiștilor sătmăreni, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 11 dintre accidentele rutiere înregistrate în județul Satu Mare, ocupând astfel locul 4 în ierarhie, cu 4 accidente mai puțin decât perioada similară a anului trecut, soldate cu nici o persoană decedată ( cu 3 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), rănirea gravă a altor 2 persoane ( cu 3 mai puține decât în perioada similară a anului trecut ) și rănirea ușoară a altor 13 persoane ( cu 2 mai multe decât în perioada similară a anului trecut).

Lasati un comentariu