Persecuție religioasă la Carei

• publicat la: 23 iulie 2019
Persecuție religioasă la Carei

Primăria Carei prin administrația Kovacs-Keizer-Beko persecută de ani de zile cultul greco-catolic român din municipiul Carei. Deși am semnalat acest aspect an de an, administrația Kovacs-Keizer-Beko continuă să sfideze și să desconsidere careienii care aparțin acestui cult religios. Bisericile greco-catolice românești din oraș  nu au parte de același tratament din partea Primăriei ca cele aparținând altor culte religioase. Acestea nu apar pe hărțile promovate de Primărie și nu beneficiază de sprijin financiar decât extrem de rar.  În special Biserica Sf.Anton de Padova de pe strada Independenței.

Accesați HARTA CAREI de pe www.municipiulcarei.ro și veți vedea că până și bisericile din comuna  Căpleni sunt menționate nu și cele ale creștinilor greco-catolici români din Carei.

Pe strada Ignisului nu se află NICIO  biserică greco-catolică românească Sf.Anton de Padova așa cum apare pe HARTA CAREI de pe site-ul oficial al Primăriei Carei. Biserica Sf.Anton de Padova se află pe strada Independenței, în partea opusă din oraș. Pe strada Ignișului se află Biserica Sf.Apostol Andrei, acolo unde este și  sediul Protopopiatul Greco-catolic român din Carei. Vicarul foraneu pr.Radu Filip a fost primul preot care a ridicat catarg cu drapel românesc în curtea bisericii și a fost singurul care a acceptat ca în curtea bisericii să fie amplasat Monumentul Comemorativ al refugiaților și expulzaților români din 1940. Fapte de neiertat pentru conducerea orașului din care nu face parte niciun român.

În centrul orașului Carei a fost amplasat fără niciun aviz un panou turistic informativ de pe care lipsește cu desăvârșire Biserica Sf.Apostol Andrei ca obiectiv , la fel cum sunt menționate alte biserici aparținând altor culte religioase.

Pe panoul informativ din centrul municipiului Carei doar bisericile românești sunt cele care nu apar cu denumirea  exactă sau  nu apar deloc.  La cea mai mare biserică ortodoxă din Carei  denumirea de pe HARTA CAREI este  Biserica Sf.Dumitru când de fapt este Sf.Dimitrie. Nici biserica ortodoxă din Ianculești nu apare ca biserica Sf.Mare Mucenic Gheorghe.

Deși  comuna Căpleni nu aparține de UAT Carei, aceasta apare pe  HARTA CAREI cu toate obiectivele și străzile sale.  Șochează din nou faptul că Biserica greco-catolică românească Sf.Anton de Padova din Căpleni este trecută doar…biserică greco-catolică.

Alergia administrației careiene la tot ce este românesc a devenit o constantă din moment ce nicio autoritate nu intervine.

Câtă înverșunare din partea administrației udemeriste din Carei pentru ca Biserica greco-catolică românească Sf.Apostol Andrei să nu apară pe HARTA CAREI de pe site-ul oficial al Primăriei Carei  sau pe panoul informativ din centrul  orașului!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu