Poliția informează. Contrabandă, furt în Sărăuad, infracțiuni rutiere la Carei, Apa și Satu Mare

• publicat la: 27 august 2019
Poliția informează. Contrabandă, furt în Sărăuad, infracțiuni rutiere la Carei, Apa și Satu Mare

Acțiune pe linie economică

 Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat la data de 25 august a.c. o acțiune pe raza județului Satu Mare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat la data de 25 august a.c., o acțiune, pe raza județului Sau Mare , în cadrul căreia au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniul producerii, deținerii și comercializării țigărilor de contrabandă, a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice precum și în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

În urma activităților desfășurate au fost identificați și verificați 17 operatori economici care administrează structuri din domeniul serviciilor de comerț (magazine alimentare și baruri), cu privire la modul de respectare a obligațiile impuse de actele normative în materie privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț sau prestări servicii ilicite, precum și de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii bunurilor sau serviciilor.

De asemenea, au fost verificate 15 autoturisme predispuse la săvârșirea infracțiunilor ce se comit în domeniul producerii, deținerii și comercializării țigărilor de contrabandă.

Ca urmarea a neregulilor constatate, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 lei și a fost ridicată în vederea confiscării suma de 2 432 lei.

Contrabandă cu țigări

 Peste 12 000 de fire de țigarete de proveniență ucraineană au fost ridicate în vederea confiscării ieri, 26 august a.c., de către polițiștii Secției Poliție Rurală Satu Mare.

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Secției Poliţie Rurală Satu Mare, au oprit în trafic, pe raza localităţii Agriş, un autoturism condus de către un bărbat, de 30 de ani, din comuna Porumbești.

În urma controlului efectuat, polițiștii au găsit în portbagajul autoturismului 12 400 de fire de țigarete, de proveniență Ucraina, în valoare de aproximativ 6 200 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal.


Persoană bănuită de furt identificată de polițiști

Poliţiştii efectuează cercetări față de o minoră, de 10 ani, din localitatea Sărăuad, bănuită că ar fi sustras o sumă de bani din locuința unei persoane din aceeași localitate.

Poliţiştii din cadrul Poliției oraș Tășnad au fost sesizați la data de 23 august a.c., cu privire la faptul că din locuința unei persoane din localitatea Sărăuad, persoane necunoscute ar fi sustras 900 de euro.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de investigații criminale au identificat persoana bănuită că ar fi sustras suma de bani ca fiind o minoră, de 10 ani, din aceeași localitate, care profitând de faptul că știa că persoanele vătămate sunt plecate la muncă iar din discuțiile purtate cu copii acestora la joacă a aflat de locul unde își țineau aceștia banii, a intrat în locuința lor și a sustras 900 de euro.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 90%. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

 Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare îi sfătuiește pe părinți să își învețe copii să nu ofere date personale despre ei sau familia lor nici unei persoane, indiferent dacă este străin sau o persoană cunoscută și să fie vigilenți!!!
 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant

  3 bărbați de 33, 36, respectiv 40 de ani, au fost prinși în flagrant delict la data de 26 august a.c., de polițiștii rutieri sătmăreni, în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme fără permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice.

  Astfel polițiștii Biroului Rutier Carei au depistat la data de 26 august a.c., un bărbat, de 33 de ani, din localitatea Urziceni, care se afla la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au identificat pe raza comunei Apa, un șofer, de 36 de ani, din județul Bistrița, care conducea un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Iar polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat pe strada Botizului din municipiul Satu Mare un conducător auto, de 40 de ani, din comuna Medieșu Aurit, care fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri au fost întocmit dosare penale.

 

Polițiștii sătmăreni în mijlocul cetățenilor

 Polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Satu Mare sunt în permanență relaționare cu cetățenii.

Astfel, și ieri 26 august a.c., aceștia au stat de vorbă cu sătmărenii pentru a le afla problemele care pot fi soluționate de poliție și desigur pentru a-i asigura că suntem în permanență în sprijinul cetățeanului.

Lasati un comentariu