Profesor de nota 10 la titularizare nu obține post

• publicat la: 7 august 2019
Profesor de nota 10 la titularizare nu obține post

Ana-Maria Costic este unul dintre cei trei profesori care au luat notă maximă la Titularizare. Predă Ştiinţe socio-umane de 13 ani, a participat de zece ori la concurs, pentru că în fiecare an nu a prins post, deşi a luat şi note peste 9,00. Chiar şi 9,70. Nici acum, că a luat 10,00, situaţia nu s-a schimbat. Nici măcar în judeţele vecine nu sunt posturi. Speră totuşi să obţină ceva la suplinire.

Cum am deschis discuţia, primele lucruri despre care a ţinut să-mi vorbească au fost rezultatele elevilor ei, nu cele proprii. „Anul acesta am avut trei clase de a 12-a la Liceul „Mircea Eliade”. Toţi elevii mei care au ales să dea Bacalaureatul la disciplinele pe care le predau au promovat examenul. Chiar şi unul dintre ei, cu dificultăţi de învăţare, a mers pe mâna mea, i-am sistematizat materia şi i-am garantat că va lua notă de trecere. Şi aşa a fost. Unul dintre elevi, Alexandru Caramfil, a luat 10 la Logică. Eu nu am copiii mei încă, dar la fiecare început de an şcolar simt că sunt mamă, deci responsabilă, pentru câte 200 de copii”, povesteşte dăscăliţa, cu siguranţa profesionistului care ştie exact cu ce „se mănâncă” meseria sa.

integral pe viata-libera.ro

comentarii

de Mariana la 7 august 2019 - 17:15

Discutam cu un fost cadru didactic care acum e in pensie si era tare mahnit…..Zicea ca scoala a ajuns sa nu mai fie scoala iar elevii sunt bine mersi ,pentru ca mama si tata au bani destui si o sa faca o facultate….Nu e de mirare ca un cadru didactic da nota zece nu are un loc de muncape merit.Trebuie sa fii sustinut si politic ca sa fii titularizat si zice-se ca trebuie valuta….Trist dar adevarat…

Lasati un comentariu