Comemorarea la Carei a lui Avram Iancu de asociații cultural patriotice. Galerie Foto

• publicat la: 16 septembrie 2019
Comemorarea la Carei a lui Avram Iancu de asociații cultural patriotice. Galerie Foto

Duminică, 15 septembrie 2019, asociațiile Colonia Moților Ianculești, Moț trup și suflet Scărișoara Nouă, ASTRA Despărțământul Aurel Coza, Asociația refugiaților și expulzaților din 1940 și SC Ianculești SRL  au organizat comemorarea Eroului Național Avram Iancu în fața bustului acestuia din Carei. Au fost prezente grupuri de moți din satele învecinate, reprezentanți ai Societății Avram Iancu Baia Mare, ai asociației Urmașii lui Lucaciu din Lucăceni, ai asociațiilor Calea Neamului Satu Mare, Unirea Carei  și a cadrelor militare în rezervă filiala Satu Mare. După intonarea Imnului de Stat a fost  oficiat un Parastas în memoria Eroului Național Avram Iancu de părintele Iulian Palas, paroh la singura biserică unde nu a existat botez în această duminică.

Au rostit alocuțiuni Ioan Bâtea, președinte de onoare al Societății Avram Iancu, din partea organizatorilor Daniela Ciută iar din partea grupurilor de moți prof.Rodica Jurj și prof.Viorica Tomai.

Au fost depuse apoi coroane de flori din partea organizatorilor, a moților din Marna Nouă, Horea și Scărișoara Nouă.

Au recitat versuri închinate Craiului Munților, Miruna Răcășan, Cezara Sas, Octavian Fuzi, Marcel Ursan, Adelin Petraș și grupul Moț trup și suflet din Scărișoara Nouă.

Un moment solemn a avut loc prin rostirea unui Jurământ către Eroul Național Avram Iancu de grupul de moți din Scărișoara Nouă.

Aida Negrea a dat glas unor frumoase melodii patriotice. Nu a lipsit nici în acest an îndrăgita interpretă Angela Muntean. Finalul a aparținut formației Audio și interpreților Ciprian Tempe și Dănuț Mateș. Potrivit tradiției, participanții au dansat hora unirii în jurul bustului Eroului Național Avram Iancu.

Organizatorii mulțumesc reprezentantului Glasul. info din Iași care a luat parte la comemorare.

,,Și nu e român omul care în viață, odată măcar, într-un ceas minunat, pe sine privindu-se parcă în față, lui Iancu Avram nu i s-a închinat!,,

Buletin de Carei

GALERIE FOTO

comentarii

de Pruncul la 16 septembrie 2019 - 10:36

Tanti da aveti ceva cu cresterea demografica a populatiei, aveti ceva impotriva increstinarii nou nascutilor, astfel de evenimente ii intristeaza doar pe cei bolnavi, chiar dvs. de ce sau din ce cauza suferiti, stim ca valuta de la if va este mai draga ca leul de la 3 litere

de gabriel la 16 septembrie 2019 - 11:22

foarte reusita manifestarea….Traiasca duhul lui Avram Iancu!

de jiji la 16 septembrie 2019 - 11:27

sus e Iancu pa statuie si la da la cei rai….ce trebe

de Aurel la 17 septembrie 2019 - 05:27

Avram Iancu este eroul national al românilor și trebuie cinstit așa cum se cuvine! Curaj românilor că sunteți mulți ca și cucuruzul brazilor.

de cicica la 17 septembrie 2019 - 06:34

cea mai reusita comemorare cu multe drapele tricolor si oameni in costume populare

de cicica la 17 septembrie 2019 - 20:03

Sunteti niste prosti de bubuie !!!

de cicica la 17 septembrie 2019 - 20:35

cu primarul in frunte…si mai puneti presiune pe el sa plateasca datoriile sa nu mai facem datorii la oras ca noi platim impozitele nu ca si el…

de ciuci la 17 septembrie 2019 - 21:53

fostii securisti au ajuns acum pe la primarie in functii si voi vreti sa va sustina activitatile de comemorare a eroilor,haha.

de Glasul.info la 18 septembrie 2019 - 01:03

N-am crezut niciodată că simțirea românească poate avea o exprimare atât de intensă precum cea vazută recent la Carei, la comemorarea a 147 de ani de la moarta eroului național Avram Iancu. Pentru noi a fost dovada vie că sufletul românesc nu poate fi încătușat nici de cenzură, nici de prigoană, nici de opresiune.Trăiască duhul lui Iancu!

de Glasul lupului la 18 septembrie 2019 - 19:22

Cata manipulare securista ii pe bdc, cred ca ii tona|mp2, dany cta intai te ajuta iar mai apoi te executa, pac pac pac! Dupa un luminat personaj, atentie pretinilor luj dany, va paste o soarta aspra, sa nu ziceti ca nu v-am avertizat.

de Buletin de Carei la 18 septembrie 2019 - 20:46

Glasul lupului e fostul pro ciuta ci cicica si alte nume care vor sa dea impresia ca sunteti mai multi. Azi era parcata masina consulatului Ungariei de la Cluj Napoca si se descărca ceva aparatură la sediul UDMR. Cine să se mai sperie de bazaconiile voastre antiromânești? Horty nu mai este viu.

de irina la 18 septembrie 2019 - 20:49

Foarte reusita comemorare! Cu poezii patriotice asa cum trebuie pentru un erou national!

de moise la 19 septembrie 2019 - 08:33

la Carei presedintele PSD a mers doar la cheful UDMR din parc nu si la comemorare Avram Iancu, la fel si ALDE…asa ca sa nu uitati cand vor veni sa va ceara voturile….ca pentru ei Avram Iancu nu conteaza ci doar udmr.

de din scripturi la 19 septembrie 2019 - 09:27

Porunca a doua este aceasta: “Sa nu-ti faci chip cioplit si nici asemanare a vreunui lucru din cate sunt in cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti lor” (Ies. 20, 4-5).

de Buletin de Carei la 19 septembrie 2019 - 10:20

Adevărat. Nici Avram Iancu nu și-a făcut chip cioplit. Noi, urmașii lui am făcut bust și vom face și statuie în mărime naturală pentru Eroul Național care a bătut fără drept de apel toate armatele cotropitoare. Cei care nu au eroi naționali se simt complexați, înțelegem.

Lasati un comentariu