„Cocoșatul de la Notre Dame” la Carei cu Ansamblul de balet „Opera Vox” și Ansamblul de balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj – Napoca

• publicat la: 28 October 2019
„Cocoșatul de la Notre Dame” la Carei cu Ansamblul de balet „Opera Vox” și Ansamblul de balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj – Napoca

Vă e dor de o poveste din Parisul Medieval? Vă mai amintiți de Cocoșatul Quasimodo, clopotarul Catedralei Notre Dame? Dar de frumoasa Esmeralda din celebrul roman al lui Victor Hugo? Poate că nu! Dar nu-i nimic, vă spunem noi povestea în pași de muzică și dans!

Opera Vox are plăcerea de a vă invita la extraordinarul spectacol de balet „Cocoșatul de la Notre Dame”.

În premieră națională, compania „Opera Vox” aduce în Carei un spectacol capodoperă cu regia semnată de Sebastian Vlad, balerin și coregraf cu renume național și internațional. O seară în care muzica va fi la ea acasă grație muzicianului Peter Venczel.

Aducem pentru prima dată împreună pe aceeași scenă două ansambluri profesioniste de balet, Ansamblul de balet „Opera Vox” și Ansamblul de balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj – Napoca, însumând peste 50 de balerini profesioniști, soliști balerini care dansează în teatre importante din Europa.

Evenimentul are loc în 12 Noiembrie 2019, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Municipal din Carei. Biletele costă 80 lei la parter și 60 lei la balcon. Tichetele pot fi achiziționate de la biroul Centrului Cultural Carei.

Informații și la 0261.865006

Ce mai trebuie să știți este că evenimentul va avea lumini, efecte speciale, proiecții în 3D, efecte cu „fum greu” produs din gheață carbonică, probabil cel mai complex spectacol de balet montat în țara noastră în ultimii ani.

Spectacol de dans în două acte, realizat pe baza romanului „Notre Dame de Paris” de Victor Hugo. Muzica pentru acest spectacol a fost compusă de către Venczel Péter. În concepția acestui spectacol acțiunea se desfășoară în jurul unei tinere țigănci, Esmeralda, care încântă privirile trecătorilor din piața catedralei Notre-Dame. Încălcându-și jurămintele sfinte, însuși arhidiaconul Claude Frollo se îndrăgostește de ea si încearcă să o seducă. Urmărită de Frollo și acuzată de o crimă pe care nu a comis-o, este condamnată la moarte, dar este salvată de clopotarul catedralei, diformul Quasimodo.

 

Lasati un comentariu