Kelemen Hunor și Klaus Iohannis au fost preferați la Carei. Rezultate pe secții

• publicat la: 11 noiembrie 2019
Kelemen Hunor și Klaus Iohannis au fost preferați la Carei. Rezultate  pe secții

Cea mai anemică campanie electorală din istoria alegerilor libere din Carei. După modelul deja brevetat de administrația udemeristă din Carei nu a avut loc nicio dezbatere publică la nivel național între candidații la alegerile prezidențiale.

Potrivit Biroului Electoral, Klaus Iohannis câştigă detaşat alegerile din judeţul Satu Mare cu 35,39% urmat de Kelemen Hunor cu 25,80%. În municipiul Carei situația este inversată adică pe primul loc se situează candidatul UDMR cu 3072 de voturi urmat de Klaus Iohannis cu 2058 de voturi.

Preferințele pentru candidatul PSD au fost puțin peste o mie adică 1016 persoane au dorit ca fostul premier să devină președinte de țară. A lipsit cu desăvârșire  implicarea organizației locale pentru Viorica Dăncilă, sloganul ei de campanie…,,Luptăm pentru fiecare român,, nefiind agreat nici de președintele PSD Carei care a declarat la ieșirea de la urne că a votat cu încredere pentru ,,o Românie normală,, acordând astfel încredere candidatului Klaus Iohannis.

Singura secție de votare din Carei unde a câștigat Klaus Iohannis a fost cea de la Ianculești, 59 de voturi față de 3 pentru Kelemen Hunor și 49 pentru președintele PSD, Viorica Dăncilă.  La fel ca la alegerile din 2016, nici de această dată consilierul PSD Oneț Ionuț, președinte al PSD Carei nu a reușit să atragă  preferințele votanților din satul său natal.

Minciunile și abuzurile nu sunt agreate nici măcar de oamenii simpli.

Secția Ianculești

Klaus Iohasnnis a fost   susținut la Carei doar de către PNL nu și de către Forumul Democrat German la fel ca la alegerile din 2014. Nici atunci și nici acum aceștia nu au făcut campanie pentru Klaus Iohannis dovadă că șvabii nu au preferat un sas.

La Carei, consilierii ce se declară ca fiind din partea FDG au adeziuni semnate la UDMR Carei pe ale cărui liste au și candidat.

 

Secția 75, liceul Calasantius

Secția 76, Liceul Iuliu Maniu

Secția 77, liceul Simion Bărnuțiu

Secția 78, Scoala nr.1

Secția 79, Scoala Vasile lucaciu

Secția 80, grădinița nr.9

Secția 81, grădinița nr.10

Secția 82, Scoala nr.3

Secția 83, Liceul Teoretic

Secția 84, grădinița nr.5

Secția 85, grădinița nr.8

Secția 86, muzeul municipal

Secția 87, scoala nr.4

Situația la nivelul județului Satu Mare

Situația voturilor de la Carei

Kelemen Hunor (UDMR) – 3.072

Klaus Iohannis (PNL) – 2.058 voturi

Viorica Dăncilă (PSD) – 1.016

Dan Barna (USR-PLUS) – 594

Mircea Diaconu – 431

Theodor Paleologu (PMP) – 167
Cătălin Ivan – 15
Ninel Peia – 21
Sebastian Popescu – 13
Banu John-Ion – 15
Bogdan Stanoevici – 17
Ramona Bruynseels – 151
Viorel Cataramă – 23
Alexandru Cumpănașu – 60

Lasati un comentariu