Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot din noiembrie

• publicat la: 30 septembrie 2014
Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot din noiembrie

Lista definitivă a prezidenţiabililor a fost validată deja de BEC, iar marţi s-a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea pe care o vor ocupa pe buletinele de vot.

Pentru scrutinul care va avea loc pe 2 noiembrie au fost depuse 14 candidaturi.

Biroul Electoral Central (BEC) a efectuat extragerea privind ordinea candidaţilor pe buletinele de vot. Lista este deschisă de Kelemen Hunor, candidatul UDMR, urmat de Klaus Iohannis, prezidenţiabilul PNL, Dan Diaconescu, reprezentantul PPDD, şi Victor Ponta, candidatul PSD.

În urma extragerii făcute de BEC, ordinea pe buletinul de vot este următoarea:  „Kelemen Hunor, Klaus Iohannis, Dan Diaconescu, Victor Ponta, William Brînză, Elena Udrea, Mirel Mircea Amariţei, Teodor Meleşcanu, Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, Monica Macovei, Constantin Rotaru, Călin Popescu Tăriceanu şi Corneliu Vadim Tudor.

Cei 14 candidaţi validaţi de Biroul Electoral Central au adunat împreună 7.651.660 de semnături. Numărul alegătorilor cu domiciliul în România înscrişi în Registrul electoral este de 18.313.698. Dacă raportăm numărul de semnături  la această cifră rezultă că aproape un român din doi cu domiciliul în ţară a semnat pentru susţinerea unui candidat.

Lasati un comentariu