O companie din Ungaria cumpără la Carei fostul sediu al Primăriei și al Băncii Albina. Aceeași care a cumpărat și Hotelul Dacia

• publicat la: 5 februarie 2020
O companie din Ungaria cumpără la Carei fostul sediu al Primăriei și al Băncii Albina. Aceeași care a cumpărat și Hotelul Dacia

A fost vândută clădirea în care a funcționat Primăria Carei până în anul 2014. La data de 10 decembrie 2019.  Cumpărătorul este nimeni altul decât cel care a cumpărat la Satu Mare hotelul DACIA,  MANEVI Zártkörű Részvénytársaság , cu sediul în Budapesta controlată de Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., Corporaţia Naţională de Management al Activelor.

MANEVI Zártkörű Részvénytársaság( companie de stat din Ungaria) este condusă de către Péter Závodszky. Statul maghiar cumpără și la Carei clădiri ce fac parte din lista monumentelor istorice.

Clădirea în cauză, P+2,  a fost sediul Băncii Albina iar înainte de retrocedare a fost sediu al Primăriei Carei. A fost construită în anul 1910. Suprafața construită desfășurată este de 1872mp.


Clădirea fostei Bănci Albina din Carei este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș. Până în anul 2014 a fost sediu al Primăriei Carei. Clădirea a fost retrocedată anterior anului 2012 unor solicitanți, fără niciun impediment, așa cum nu se procedează în cazul urmașilor români ai deținătorilor de imobile. Cazul Horia Mărieș este  unul dintre ele.

Buletin de Carei

comentarii

de hotu la 5 februarie 2020 - 17:44

iar sa sters un comment ha ha ha

de Buletin de Carei la 5 februarie 2020 - 20:20

Iar minti Gicule…am inteles, vrei sa te vezi trecut cu numele la comentarii. Vezi ca se scrie ,,s-a sters,, daca tot vrei sa scriem corect.

de Podravka la 6 februarie 2020 - 01:30

Ar fi bine ca miliardarii care imbogatesc asa repede,prin mostenire stramosesc,dar si altii din zona si din toata tara sa nu stee ca si soarecii langa sac umplut cu grau,cu burta mare,sa ajute din bogatiile lui cu ceva,pe copii bolnavi(cazul din Lazuri etc)pt salvarea unui vieti omenesti,ca nu oamenii saraci care traiesc de la o zi la alta,din pensie si salar minim sa plange ca nu au din ce sa ajute,ca as ajuta cu bucurie si cu inima curata.Cu tot respectul .

de Pui la 6 februarie 2020 - 10:39

Un stat neputinceos ,corupt ,inconștient,ticălos,nemernic,antinațional care ne va duce în viitorul nu prea îndepărtat la pierderea Transilvaniei.Cum cumpără statul maghiar nici măcar un privat clădirea fără ca „statul” roman sau un privat sa schițeze un gest.Ne meritam soarta.Sint apelative care le-a spus Goga ,Eminescu și mulți alții acum mai bine de 150 ani și eram să pierdem țara de doua ori.

de Pui la 6 februarie 2020 - 15:39

Sint curios sa vad ce va face statul ungar cu această clădire. De exemplu sa adune toți elevi din oraș cu predare în limba maghiară că sa nu mai aibă „contact” cu romanii.

de Podravka la 6 februarie 2020 - 17:15

Face hotel de lux,oricum functioneaza bine si centralul din centru bine platesc,angajatii dispare prea repede.

de Pui la 7 februarie 2020 - 10:46

Aseară am fost la Kaufland și am rămas surprins.Eu credeam că vinzarea clădirii fostei primării a trecut neobservată în noianul de griji pe care îl are fiecare.Dar surpriza a fost cu atît mai mare.Toti dar apsolut toți știau de acest lucru.Se vorbea pe la colturi în șoaptă.Nimeni dintre români nu se simțea confortabil cu o clădire de asemenea anvergura și la care nu îți poți da seama la ce va fi folosita de statul maghiar la 8 km de granita.Am văzut pe fețele lor o tristețe aproape ancestrală a unor oameni care sint conștienți ca vechi amerindieni cînd au venit conchistadori și iau exterminat iar ce a mai rămas din ei i-au băgat în rezervații.Se pare că crucea noastră sint ungurii.Migrind din răsărit din stepele asiatice se pare că a fost blestemul neamului românesc să se oprească în Panonia asemănător cu stepele asiatice.Este crucea noastră și depinde numai de noi daca o și putem duce pina la capăt.

de Tamás la 7 februarie 2020 - 18:16

În sfârsit cineva a avut suma si ambititia de a o cumpãra, astfel dându-i sansa sã fie renovatã si folositã.

de Pui la 8 februarie 2020 - 14:00

Clădire nu s a vindut primăriei ca să treacă în patrimoniul istoric 1910-2010.Daca era cumpărată înainte să facă 100 de ani de la Tout trecea automat în patrimoniul statului român și nu mai putea fi vinduta S-a amînat intenționat cumpărarea ei că apoi sa intre în patrimoniul statului ungar.Cu clădirea nu se va face nimic se va repara acoperișul și se va pune in conservare.Este încă o ocazie de a penetra administrația româneasca ajutata chiar de administrația așa zis românească.De acea UDMR lupta pentru fiecare primărie și C.J pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor cu bătaie lungă de care politicieni noștri habar n-au sau nici nu îi interesează.Iata ce scria Octavian Goga in 1916 despre noi.”Țara de secături tara minora cazuta rușinos la examenul de capacitate în fața Europei.Aici ne-au adus politicieni ordinari,hoți improvizați astăzi în moraliști miniștri care s-au vindut o viață întreagă,deputați contrabandiști.Nu ne prăbușim nici de nr. dușmanilor nici de armamentul lui,boala o avem în suflet e o epidemie înfricoșătoare de meningita morală”.-Octavian Goga 1916 .Se potrivește mai bine astăzi ca acum 104 ani.Intre timp politicienii noștrii au devenit mai ticăloși decît acum 100 de ani.
.

de Mariana la 9 februarie 2020 - 13:24

LEGEA NU ESTE LA FEL PENTRU TOATA LUMEA?IN CAZUL URMASILOR ROMANI DE CE NU SE PROCEDEAZA LA FEL?PANA UNA ALTA,E BINE CA S-A VANDUT SI SE VA RENOVA INCAT SA NU STRICE FATA ORASULUI.CINEVA TREBUIA SA FIE BOGAT DE TOT CA SA CUMPERE O ASA CLADIRE…..SPOR PE MAI DEPARTE…

de Buletin de Carei la 9 februarie 2020 - 13:29

În mod normal orașul ar trebui să își păstreze clădirile monument și nu să le înstrăineze.

de Pui la 9 februarie 2020 - 14:01

De aceia a intervenit statul maghiar căci știa că nici un privat normal la cap nu va cumpăra clădirea.Pretul de achiziție a clădirii e o nimica toată pe lîngă banii care se vor cheltui pentru renovare.De aceia trebuia să intervină statul român sa o cumpere apoi sa o dea în administrare oricui sar fi arătat interesat chiar și statul maghiar. Nu e permis unui stat chiar inconștient ca al nostru sa cedeze o clădire de patrimoniu prin vînzare directă unui stat vecin cu care am avut,avem și vom avea dispute teritoriale.

Raspunsuri

Lasati un comentariu