Adrian Streinu-Cercel a fost demis

• publicat la: 23 aprilie 2020
Adrian Streinu-Cercel a fost demis

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din Capitală, a fost demis de la șefia Comisiei științifice anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătății.

Este vorba despre Comisia de management clinic si epidemiologic al COVID-19 din MS. Decizia a fost  luată  și comunicată ulterior de către  Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID, era chiar presedinte. Noi avem discutii, sunt propuneri, chiar si aceste propuneri le gândim, dar n-am putut sa fiu de acord cu dânsul, de asta am spus gândim si oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord.  Aparitia acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite ganduri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din functia de presedinte al acestei comisii si i-am comunicat si dănsului acest lucru, Comisia Stiintifica de la nivelul Ministerului, nemaifacand parte si nemaifiind nici presedinte”, a anuntat Nelu Tătaru de la Timișoara.

În locul lui Streinu-Cercel va fi numită dr. Adriana Pistol, director al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sănătate Publică (INSP).

Lasati un comentariu