Hristos a Înviat!

• publicat la: 19 aprilie 2020
Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat din morţi,

cu moartea pre moarte călcând,

şi celor din morminte

viaţă dăruindu-le!

„Eu sunt Calea, Adevărul si Viața”

Când apostolul Toma a întrebat ”Doamne, cum putem ști calea?”, nu o cale, ci anume Calea, singura dreaptă – pentru că numai una singură este – Mântuitorul a răspuns: ”Eu sun Calea, Adevărul și Viața”, unitate treimică și treime unime pe care forțele răului nu au cum s-o biruiască. Calea dreptății este singura care a dus spre revelația Adevărului, Unul și indivizibil al vieții veșnice pentru că acestea înfățișează omul făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu iar Întruchiparea perfectă este dăruită de Hristos, Domnul Păcii. Anume Pacea Lui într-o lume în care un Heraclit spunea că războiul este mama tuturor lucrurilor. Pacea lui Hristos este armonia, recuperare a unitatii din diversitate iar A-L urma este a te consacra cu totul îndemnului ”Fiți desăvârșiți cum Tatăl vostru cel ceresc desăvârșit este”.

Desăvârșirea este binele care trimite mereu spre un ”mai bine” dezvăluind infinitul lucrării dumnezeiești . Oricât de mare si puternic, viclean deghizat în bine sau înspăimântând, răul sfârșește în moarte cum vedem în tot ce a făcut Iuda. A arătat-o Iuda, care a răspuns chemării lui Hristos, a fost apostol, dar s-a lepădat înlocuind iubirea cu ura, adevărul cu minciuna și singur s-a dat morții de neiertat – sinuciderea. Când, într-un târziu, totuși, a recunoscut ”nevinovăția dreptului Acestuia” nu s-a căit o clipă și, aruncând banii s-a dat pe sine pierzării.

Cine face rău, moare de răul făcut chiar dacă, urmând fariseilor de odinioară, vor învinovăți pe alții. Fariseii vorbeau despre Lege, o cunoșteau prea bine însă o foloseau spre a o falsifica si pentru a-si impune șubreda lor putere. Interesant ar fi de cercetat mentalitatea fariseică încremenita în rostirea searbădă, poticnita în sine și incapabilă să ajungă la duhul dătător de viață. Este mentalitatea pandemică și în astăzi, cu un zgomot asurzitor de butoaie goale rostogolindu-se către prăpastie. Despre unii ca ei Fr. Bacon scria că ”puțină știință te desparte de Dumnezeu, multă știință te apropie de Dumnezeu. Mai scrie spre neuitare că ”puțină știință duce sufletul la ateism, dar aprofundarea filosofiei duce spre religie. Ea face din credință puterea făptuirii până la hotarul imposibilului. ”Crede numai, toate sunt cu putință celui ce crede”. Dialogul lui Nicodim cu Hristos este revelator mai întâi pentru frământările reale ale omului și a vedea anume să căutăm răspunsul spre a-l găsi pe cel autentic.

comentarii

de hotu la 19 aprilie 2020 - 12:53

HRISTOS A INVIAT SARBATORI PASCALE LINISTITE SANATATE SI PACE IN SUFLETELE TUTUROR

de Buletin de Carei la 19 aprilie 2020 - 21:37

Adevărat a Înviat!

Lasati un comentariu