Accident la Carei

• publicat la: 25 mai 2020
Accident la Carei

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe raza municipiului Carei.

În urma primelor cercetări la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că la intersecția străzii Someș cu strada 1 Decembrie 1918 un bărbat, de 49 de ani, din Carei, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat o biciclistă, de 75 de ani, din aceeași localitate, care circula pe drumul prioritar.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a femeii, de 75 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, atât conducătorului auto cât și biciclistei le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă

 

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

În perioada 22 – 24 mai a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 98 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 37 de conducători auto și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.

Dintre aceștia, 21 de șoferi cu vârste cuprinse între 23 și 63 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 101 km/h până la 176 km/h atât în afara cât și în interiorul localităților, în cazul acestora polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Alți 9 conducători auto cu vârste cuprinse între 20 și 69 de ani au fost depistați de polițiști în timp ce au efectuat depășiri neregulamentare iar 2 șoferi au fost surprinși de polițiști la volanul unor autoturisme în timp ce vorbeau la telefonul mobil fără a folosi dispozitivul de tip “mâini libere”, în concurs cu alte contravenții.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Lasati un comentariu