Carei. Cine a plătit sistemul automat de testare Covid 19?

• publicat la: 22 mai 2020
Carei. Cine a plătit sistemul automat de testare Covid 19?

Consilierii municipali au votat pentru alocarea de bani de la bugetul local pentru achizitionarea unui sistem automat pentru testare Covid 19 si alte echipamente medicale, peste 300 de mii de euro.

Primarul Kovacs aduce mulțumiri pentru același aparat unor firme private din Carei.

Cine a plătit de fapt aparatul de testare Covid 19?

Primăria Carei e în corzi. Din 19 mai nu a mai postat nimic pe pagina sa oficială până acum la anunțul unei ședințe a CL, extraordinare cu punct Diverse, cele 18 mii de măști trimise gratuit de către Prefectura Satu Mare nu se știe  la cine au fost distribuite iar   achiziționarea aparatului de testare Covid 19 nu a fost încă lămurită cui aparține.

Știm că la sediul Primăriei Carei se află în această săptămână Camera de Conturi Satu Mare pentru a verifica cum au fost cheltuiți banii de la buget în perioada Stării de Urgență. Poate  vom afla și noi, contribuabilii careieni, cine a cumpărat sistemul automat de testare Covid 19. În materialele oferite consilierilor pentru  numeroasele ședințe online din ultimele luni apare Municipiul Carei ca fiind cel care achiziționează pentru spital numeroase măști, materiale de protecție precum și un sistem automat de testare Covid 19.

Din anunțurile postate pe pagina Primăriei Carei aflăm apoi că de fapt aparatura de testare a fost cumpărată din donațiile a trei firme careiene.

Dialogul cu careienii și comunicarea nu a fost niciodată punctul forte al administrației Kovacs-Keizer-Beko așa că poate raportul Camerei de Conturi Satu Mare va face lumină în acest caz și vom afla pe ce s-au cheltuit cei peste 300 mii euro din bugetul local.

Aparatura de testare Covid 19 a sosit la Carei doar pentru a fi trimisă apoi la Satu Mare, la Spitalul Județean care are acreditare pentru astfel de testări. Careienii locuiesc într-un municipiu doar cu numele pentru că doar taxele și impozitele sunt aferente  unui municipiu nu și serviciile de care ar trebui să beneficieze.

Aveți în continuare documentele care atestă alocarea de fonduri din bugetul local pentru achiziționarea aparatului de testare Covid 19 folosit acum doar ca extractor. În condițiile în care s-ar asigura reactivii necesari și protocolul din aparat  ar putea fi utilizat ca sistem automat de testare.

Toate aceste detalii ar fi trebuit făcute cunoscute de către  managerul spitalului careian și primarul municipiului din moment ce au fost alocați bani publici.

 

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/04/peste-303-mii-euro-alocati-din-bugetul-local-pentru-achizitii-de-aparatura-medicala-si-consumabile.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/uite-aparatul-nu-e-aparatul-testarile-pentru-covid-19-se-fac-la-satu-mare-nu-la-spitalul-mare-laborator-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/ministerul-sanatatii-aloca-fonduri-pentru-spitalul-municipal-carei-primarul-multumeste-doar-mediului-privat.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/04/primarul-multumeste-donatorilor-pentru-aparate-medicale.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/03/se-cumpara-aparatura-medicala-si-consumabile-in-regim-de-urgenta-primarul-kovacs-recunoaste-nu-banii-sunt-problema.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/03/achizitii-de-echipamente-medicale-si-consumabile-din-bugetul-local-lista-propusa.html

Lasati un comentariu