Ministerul Sănătății alocă fonduri pentru Spitalul Municipal Carei. Primarul mulțumește doar mediului privat

• publicat la: 6 mai 2020
Ministerul Sănătății alocă fonduri pentru Spitalul Municipal Carei. Primarul mulțumește doar mediului privat

Ministerul Sănătății alocă peste 1.300.000 lei pentru Spitalul  Municipal Carei iar din bugetul local au fost aprobate fonduri de peste 300 mii euro. La aceste sume se adaugă și contribuția mediului privat.

Județul Satu Mare pune bazele unei noi linii de testare COVID-19 se spune  în anunțul postat pe pagina Primăriei Carei și preluat de Consiliul Județean. Potrivit  informărilor Grupului de Comunicare Strategică situația din județul Satu-Mare  este una stabilă în care nu au fost identificate focare sau număr ridicat de persoane infectate cu coronavirus. Numărul celor depistați pozitiv în județ s-a menținut mereu sub 60 dintre care avem deja 31 de vindecați.

Autoritățile locale din Carei, reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare, ai Instituției Prefectului Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și cei ai Spitalului Municipal Carei au avut ieri  o primă întâlnire în cadrul căreia au fost stabiliți pașii care trebuie urmați, astfel încât noua linie de testare să devină funcțională într-un timp cât mai scurt.

Deși se discută despre un aparat de testare pentru spitalul careian, din imagini  am remarcat că lipsește tocmai medicul primar  sef de la laboratorul  analize medicale. S-au

În prezent, laboratorul COVID-19 care funcționează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare din data de 8 aprilie 2020, are o capacitate de testare de aproximativ 120 de probe/zi. Montarea noii linii de laborator va dubla capacitatea de testare a probelor recoltate de la pacienții infectați cu SARS-CoV2.

Se specifică în anunț despre  implicarea mediului privat din zona Carei pentru linii de testare și alte investiții în lupta cu coronavirusul. Niciun cuvânt despre alocarea de peste 300 mii euro din bugetul local careian.

,,Realizarea acestei noi linii de laborator va fi posibilă datorită implicării mediului privat din zona municipiului Carei. Agenții economici vor pune la dispoziție aparatura necesară dotării laboratorului care va funcționa respectând procedurile naționale aprobate de Ministerul Sănătății,, se spune în anunțul de pe pagina Primăriei Carei.

Fără a diminua cu nimic din importanța contribuției agenților economici atragem atenția că s-au alocat multe fonduri din bugetul local precum și de către  Ministerul Sănătății.

Priviți ce au votat consilierii locali la data de 31 martie 2020….

Găsiți mai jos Proiectul de hotărâre

Dați click pe textul scris cu albastru.

covid spital proiect

La data de 22 aprilie 2020, Spitalul Municipal Carei solicita CL o cofinanțare de 10%, urmare a interesului acordat de Ministerul Sănătății în sprijinirea financiară pentru achiziționare de aparate medicale, conform documentului de mai jos.

Ministerul Sănătății a alocat  pentru spitalul careian 1.323.000 lei!

Pentru cei care doresc să citească integral Proiectul de hotărâre

PH spital aparate cofinantare

Buletin de Carei

comentarii

de lilu la 6 mai 2020 - 22:34

nu poti să ceri nimic de la un neispravit! el se ocupa si acum de erjike si de ciupeală

de Septico la 8 mai 2020 - 14:49

Sí nu de ultimul rand…pt.modernizerea Careiului Pe nivel austric2022…..

Lasati un comentariu