Liderul UDMR Kelemen Hunor nu vorbește limba română la Carei dar vrea gesturi politice din partea românilor

• publicat la: 27 mai 2020
Liderul UDMR Kelemen Hunor  nu vorbește limba română la Carei dar vrea gesturi politice din partea românilor

Declarațiile oficiale ale liderului UDMR, Kelemen Hunor, se bat cap în cap cu comportamentul său de la Carei, un municipiu din România.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Cluj, că se aşteaptă ca Parlamentul României să voteze miercuri proiectul de lege privind instituirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor.

„Mă aştept la un gest politic din partea românilor (…). Eu mă aştept ca, miercuri, Parlamentul să voteze în favoarea acestei legi, dacă a ajuns pe ordinea de zi. Prin acest fapt să arătăm că nu suntem vrăjmaşi, românii şi maghiarii. Cunoaştem istoria fiecare dintre noi, interpretăm fiecare diferit istoria, înainte şi după Trianon, dar trebuie să trăim pentru viitor”, a spus liderul UDMR într-o conferinţă de presă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut o conferinţa de presă la Cluj, alături de ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, scrie AGERPRES.

În timp ce oamenii de rând, români și maghiari, conviețuiesc pașnic, liderul UDMR incită și provoacă prin comportamentul său  atunci când vine la Carei.

A fost prezent la dezvelirea grupului statuar Otilia Marchiș-Ady Endre și nu a vorbit deloc în limba română. A  acceptat prezența doar a steagurilor maghiare. Atunci nu a fost nici nemulțumit nici deranjat de faptul că românilor  din Carei nu li se respectă drepturile constituționale! Românii din Carei  au plecat în 17 noiembrie 2017 umiliți de la dezvelirea unui grup statuar din orașul lor!

Primarul UDMR Kovacs, prezent la  o ceremonie publică fără eșarfa de primar,  și-a cerut ulterior scuze  pentru prezența steagurilor maghiare  și lipsa celor românesti dar nu și-a cerut scuze pentru că din banii comunității careiene a tipărit o carte în limba maghiară în care numele scriitoarei românce din Carei, Otilia Marchiș, a fost înlocuit cu o poreclă batjocoritoare.

La fel ca în  campania electorala din 2012, când UDMR Carei a organizat pentru staff-ul UDMR în frunte cu Kelemen Hunor o ceremonie de îngropare a capsulei timpului la Teatrul Municipal  Carei fără a fi prezent  niciun consilier local sau şef  de instituţie de etnie română, şi duminică 26 octombrie 2014, UDMR Carei a pus în scenă  un scenariu similar. Candidatul la preşedintie Kelemen Hunor nu a avut “răbdare” să aştepte ca la tăierea panglicii  pentru inaugurarea Casei de Cultură Carei să asiste şi consilierii municipali români şi astfel panglica inaugurală a fost tăiată doar în prezenta  membrilor UDMR judeţeni şi locali după cum reiese din toate imaginile cotidienelor judeţene care au fost prezente.

Kelemen Hunor afirma la întâlnirea de la Castelul din Carei din noiembrie 2012 că  banii alocați pentru ridicarea unui catarg cu drapel românesc la Satu Mare ar putea fi folosiţi în alte scopuri,”pentru lucruri mai bune”. Deci ridicarea unui catarg cu drapel românesc în Satu-Mare nu face parte din categoria lucrurilor bune?  La Carei, consilierii UDMR interzic amplasare de catarg cu drapel românesc pe domeniul public.

Toate acestea se petrec în orașul din România unde există conducere exclusiv UDMR.

Cum rămâne atunci cu declarațiile sforăitoare și fără suport în realitate domnule Hunor? De ce  nu respectați românii din Carei atunci când luați parte la manifestările din oraș? Noi ne cunoaștem foarte bine istoria. Vicarul Romulus Marchiș a fost  arestat în Carei după Marea Unire, în februarie 1919, când încă  mai eram sub stăpânirea maghiară, doar pentru că milita pentru drepturi egale, pentru utilizarea limbii  materne a populației majoritare din Transilvania. Părinții și bunicii noștri mai trăiesc și sunt cei hăituiți și expulzați de dictatura hortystă instalată aici în 1940 doar pentru că erau români.

Cum explicați faptul că nu vorbiți limba română  la  o manifestare publică dintr-un municipiu din România și faptul că liderul UDMR Carei a dat jos de pe clădirea Primăriei Carei plăcile oficiale cu însemnele statului român?

De ce nu doriți respect reciproc și o conviețuire ,, pentru viitor,,?

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2019/05/liderul-udmr-vrea-voturi-de-la-romani-dar-la-carei-s-au-dat-jos-de-pe-primarie-placile-oficiale-cu-insemne-nationale-de-catre-primarul-udemerist.html

https://www.buletindecarei.ro/2017/11/parlamentari-din-parlamentul-romaniei-nu-au-vorbit-limba-romana-la-un-eveniment-de-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/10/dupa-plecarea-premierului-pontacareiul-revine-sub-conducerea-discretionara-a-udmr-candidatul-kelemen-hunor-incurajeaza-manifestari-culturale-separatiste-in-orasul-multietnic-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2017/11/primarul-kovacs-pentru-mediafaxnu-au-fost-steaguri-romanesti-nici-nu-stiu-daca-trebuiau-ce-steaguri-sa-fi-fost-la-doua-statui-nu-erau-sefi-de-stat.html

GALERIE FOTO

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu