Liderii UDMR nu se exprimă în limba română la manifestările de pe domeniul public românesc dar vor în Guvernul României

• publicat la: 12 decembrie 2020
Liderii UDMR nu se exprimă în limba română la manifestările de pe domeniul public românesc dar vor în Guvernul României

Când e vorba de a accede la putere și fonduri publice liderii UDMR dau din coate ca să pună mâna pe cât mai multe ministere  dar când vine vorba de respect reciproc, tolerență și buna conviețuire cu poporul român, se fac nevăzuți.

ONG-ul UDMR a apelat  atât  în campania electorală pentru alegerile locale cât  și pentru cele parlamentare  la oficiali din guvernul și parlamentul Ungariei. Nu și la oficiali din guvernul sau Parlamentul României.

Atunci când se inaugurează obiective reabilitate din fonduri publice în județele sau localitățile conduse de lideri ai UDMR  se invită doar oficiali din ONG-ul UDMR sau oficiali din Ungaria. Cazul ,,Capsula Timpului,, de la Teatrul Municipal Carei, cazul Casa de Cultură Carei, cazul bisericii reformate de la Acâș, cazul dezvelire grup statuar Otilia Marchiș-Ady Endre din Carei. La fel se procedează și când e vorba despre proiecte transfrontaliere accesate de  localitățile conduse de lideri UDMR.

La toate aceste acțiuni, parlamentarii ONG-ului UDMR din România  nu vorbesc limba română, acțiunile având loc pe domeniul public din România. Sfidarea a ajuns  până la a inaugura obiectivul Casa de Cultură Carei doar cu program artistic în limba maghiară!

Deci liderii ONG-ului UDMR nu respectă nici poporul român și nici limba țării în al cărei parlament au reprezentanți dar vor  să facă parte din Guvernul României.

Nu am uitat de amara experiență cu Kelemen Hunor  la  ministerul Culturii când se alocau bani cu ghiotura pentru reabilitare conace maghiare și se refuza sprijinul pentru apariția volumului POESII de Mihai Eminescu sau fonduri adecvate pentru reabilitare cetăți dacice sau care  țin de istoria poporului român. Pe vremea când Hunor era ministrul Culturii din România au  fost respinse toate proiectele Editurii Academiei Române, ale Muzeului  Civilizaţiei Dacice şi Române de la  Deva, ale Fundaţiei  Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă , Asociaţia Italienilor din România, Fundaţia Culturală Camil Petrescu , Asociaţia creştină Candela Sătmarului, Arhivele Naţionale ale României sau Patriarhia Română – Radio Trinitas.

La toate acestea se adaugă faptul că liderul UDMR Carei, primar, a dat jos de pe clădirea Primăriei Carei plăcile oficiale cu însemnele statului român.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/liderul-udmr-kelemen-hunor-nu-vorbeste-limba-romana-la-carei-dar-vrea-gesturi-politice-din-partea-romanilor.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/candidatii-udmr-din-judetul-satu-mare-nu-vor-respect-reciproc-ci-doar-dictatura.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/12/avalansa-de-scrisori-udmr-in-cutiile-postale-ale-careienilor-se-cer-doar-voturi-in-limba-romana-nu-si-scuze-pentru-discriminare.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/02/kelemen-hunor-spune-ca-alegerile-locale-in-doua-runde-sunt-neconstitutionale-nimic-despre-umilirea-romanilor-la-carei.html

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu