Închisoare pentru profanarea drapelului României. Replica liderului senatorilor UDMR cetățeni ai României

• publicat la: 4 septembrie 2020
Închisoare pentru profanarea drapelului României. Replica liderului senatorilor UDMR cetățeni ai României

Senatul a adoptat, miercuri, în plen, o propunere legislativă prin care profanarea drapelului României şi intonarea Imnului Naţional cu alt text sau pe altă partitură, cu intenţia de a-l defăima, sunt pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani.  Au votat în  favoarea propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari PMP un număr de  104 senatori, trei s-au abţinut şi 18 au fost “împotrivă”.

,,Profanarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege cu intenţia de a defăima drapelul sau imnul naţional al României, precum şi orice altă manifestare publică săvârşită cu aceeaşi intenţie se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, guvernul va modifica în mod corespunzător prin hotărâre normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României”, se specifică  în propunerea legislativă a PMP.

Deși sunt cetățeni români și fac parte chiar din Parlamentul țării în care s-au născut și au fost educați, cei ce fac parte din grupul ONG ului UDMR au afirmat prin vocea liderului senatorilor UDMR, Cseke Attila, că această propunere este  una de “de sorginte comunistă”. Cu alte cuvinte se bucură de toate avantajele statutului de demnitar

“Suntem în campanie electorală şi apar diverse iniţiative legislative. (…) Această reglementare ne propune practic o întoarcere în timp, ne propune o prevedere de sorginte comunistă care a fost reglementată în Codul penal anterior aflat în vigoare în 1968 ca şi infracţiune. Reînvierea unui asemenea articol privind profanarea, ofensa adusă unor însemne oficiale, din punctul nostru de vedere, ne întoarce în timp în privind legislaţiei (…) În mod categoric, noi nu suntem melancolici faţă de regimul comunist, nu credem că legile de tristă amintire trebuie readuse în legislaţia actuală. Cine este melancolic şi i-a plăcut regimul comunist, o să voteze ‘pentru’. Noi, cei de la UDMR, vom vota împotriva raportului de admitere“, a susținut Cseke Attila în cadrul dezbaterilor din plen.

Regimul totalitar din cadrul UAT Municipiul Carei de ce sorginte este tovarășe Cseke Attila? Cum calificați gestul președintelui UDMR, Kelemen Hunor care a venit la Carei la dezvelirea unui grup statuar și a rostit o alocuțiune exclusiv în limba maghiară și a asistat la evenimentul la care au existat doar steaguri maghiare deși ne aflam în granițele României?

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/liderul-udmr-kelemen-hunor-nu-vorbeste-limba-romana-la-carei-dar-vrea-gesturi-politice-din-partea-romanilor.html

Ce anume vă determină să vă folosiți de sprijinul financiar al statului român și de statutul de demnitar român dar nu acordați respectul cuvenit simbolurilor statului căruia îi datorați sursele de venit?

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu