Careienii au rămas fără spital funcțional, fără bani și fără aparatura de testare Covid 19 în timpul pandemiei

• publicat la: 2 iunie 2020
Careienii au rămas fără spital funcțional, fără bani și fără aparatura de testare Covid 19 în timpul pandemiei

La umbra Covid-ului, pandemia de corupție și trădare trece se pare neobservată de cei în măsură a interveni.

Bătaia de joc la adresa careienilor a depășit orice limită. După cedarea mai multor clădiri de importanță deosebită acum cedăm și aparatura medicală cumpărată din banii careienilor! Primarul ,,nu provocați maghiarii,, nu refuză doar catargul cu tricolor ci și dreptul de a avea un laborator de analize acreditat la Spitalul Municipal Carei. Așa cum există și la spitalul din Șimleul Silvaniei.

31 martie 2020: ,,Într-un cuvânt, Spitalul Municipal Carei va fi un mare laborator.  Pentru orașul Carei și pentru  Spitalul Municipal Carei este o mare oportunitate de dotare tehnică și umană pe care până acum nu a avut-o,,.

Așa sunau declarațiile sforăitoare ale autorităților!

După 2 luni, la data de 29 mai 2020, praful s-a ales de toate declarațiile! Primarul Kovacs inițiază proiect de hotărâre pentru darea în folosință gratuită a achizițiilor de aparatură de testare din bugetul local.

Din 2011 încoace nu a dorit să investească pentru acreditarea laboratorului de analize de la Spitalul Municipal pe care  și l-a dorit în administrare și nici în următorii 10 ani nu dorește a investi în acreditarea laboratorului!

După declansarea pandemiei mondiale de coronavirus, Spitalul Municipal Carei a fost declarat spital suport Covid 19, singurul din județ cu acest statut.

Toți pacienții internați au fost detașați la spitalul județean sau externați. Careienii cu probleme medicale au fost și sunt în continuare obligați să ia drumul Sătmarului.

Consilierii municipali au alocat bani pentru aparatură de testare Covid 19 iar acum aceasta este oferită gratuit spitalului județean după ce la sediul Primăriei Carei a avut loc un audit al Camerei de Conturi Satu-Mare.

Primarul evazionist Kovacs mulțumește pentru aparatul de testare unor oameni de afaceri din Carei dar pentru aparat au fost alocați bani din bugetul local! Ministerul Sănătății a alocat de asemenea 1.323.000 lei pentru aparatură medicală la Spitalul Municipal Carei.

Alianțele politice locale sunt mai puternice decât interesul pentru cheltuirea corectă a banului public.

 

 

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/04/peste-303-mii-euro-alocati-din-bugetul-local-pentru-achizitii-de-aparatura-medicala-si-consumabile.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/uite-aparatul-nu-e-aparatul-testarile-pentru-covid-19-se-fac-la-satu-mare-nu-la-spitalul-mare-laborator-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/ministerul-sanatatii-aloca-fonduri-pentru-spitalul-municipal-carei-primarul-multumeste-doar-mediului-privat.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/04/primarul-multumeste-donatorilor-pentru-aparate-medicale.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/03/se-cumpara-aparatura-medicala-si-consumabile-in-regim-de-urgenta-primarul-kovacs-recunoaste-nu-banii-sunt-problema.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/03/achizitii-de-echipamente-medicale-si-consumabile-din-bugetul-local-lista-propusa.html

Lasati un comentariu