Protejatul UDMR debarcat de la conducerea Inspectoratului Școlar Satu Mare

• publicat la: 27 mai 2020
Protejatul UDMR debarcat de la conducerea Inspectoratului Școlar Satu Mare

Inspectorul General Școlar Călin Durlă  a fost înlocuit  după expirarea mandatului cu profesoara Anișoara Boitor, profesor de Limba şi literatura română la Școala Gimnazială Giorocuta, comuna Supur.

Călin Durla, un apropiat al UDMR, sprijinit de UDMR, era înregimentat pe listele PSD Satu Mare și a ocupat  funcția de Inspector General prin concurs. În calitate de Inspector General a semnat ani la rând planuri de școlarizare  pentru licee  din Carei unde nu exista și clasă cu predare în limba română la toate meseriile printre care ospătar, vânzător, tapițer, saltelar, etc. Abia după semnalările Buletin de Carei au apărut clasele profesionale de tip DUAL și cu predare în limba română precum și clase de meserii cu predare în limba română pentru vânzători. Pentru ospătari au rămas clasele de limba maghiară datorită semnăturii lui Călin Durla. De altfel, mașina Inspectoratului era zilele trecute  în curtea Liceului Simion Bărnuțiu unde director este consilierul județean UDMR, Gindele Emeric.

Anișoara Boitor face parte din aripa PDL a PNL și a mai ocupat funcția de inspector școlar adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare în perioada 3.11.2016 – 2.02.2017.  Este absolvent al  Universității  „Babeṣ-Bolyai” Cluj-Napoca si al  Universității  „Spiru Haret” Bucureşti.

Din data de  31 august 2016  face parte din  Corpul Național de experți în managementul educațional.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu