UDMR vrea schimbarea listei afișate de ISJ Satu Mare pentru posturile vacante de directori. Cazul școlilor din Ardud și Livada

• publicat la: 2 august 2023
UDMR vrea schimbarea listei afișate de ISJ Satu Mare pentru posturile vacante de directori. Cazul școlilor din Ardud și Livada

La data de 19 iulie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare publica lista funcțiilor vacante de director sau director adjunct de la  unitățile de învățământ unde aceste posturi nu au fost ocupate prin concurs.  Pentru funcțiile marcate cu *, se vor respecta prevederile art.45 alin. (8), (9) și art.97 alin.1 din Legea  educației naționale nr. 1/ 2011, cu modificările și completările ulterioare, iar cele marcate cu ** necesită și avizul cultelor. Adică pentru funcțiile marcate cu * se impune  un cadru didactic maghiar.

Intenția pentru ocuparea funcției de director se poate depune  până la data de 4 august 2023. Nu și pentru cadrele didactice maghiare care nu au susținerea UDMR.  În aceste condiții e mai mult decât sfidătoare adresa UDMR Satu Mare din 31 iulie 2023 privind acceptul pentru anumite  persoane propuse pentru funcția de director sau director adjunct.

Tupeul UDMR  a fost semnalat de deputatul Adrian Cozma. Ce este însă și mai mizerabil este faptul că propunerile UDMR vizează și unități de învățământ care nu apar  pe lista postată de ISJ Satu Mare, cazul liceului din Ardud sau posturi care nu sunt rezervate minoritarilor, cazul Școlii gimnaziale  Livada.

La liceul din Ardud, UDMR nu mai susține directorul adjunct ce se află în funcție de 14 ani și vine cu o altă propunere în condițiile  în care Inspectoratul Școlar nu a menționat în lista publicată această unitate școlară. Să nu mai răspundă  directorul vizat la indicațiile UDMR Satu Mare?

Anunț_ funcții de director_director adjunct_detașare_2023

Sfidare! UDMR Satu Mare trimite la Inspectoratul Școlar lista cu propunerile de directori înainte ca aceștia să-și depună dosarele

La Școala Gimnazială Livada postul de director nu este rezervat minoritarilor maghiari dar UDMR Satu Mare trece peste lista publicată de Inspectoratul Școlar și o propune pe Sopoian Renata, directoarea adjunctă actuală de la Școala din Micula.

Cu alte cuvinte, UDMR Satu Mare vrea să facă legea în învățământul sătmărean și să ignore anunțurile oficiale ale  Inspectoratului Școlar Județean. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare ne asigură însă că vor fi respectate prevederile legale și nu dorințele UDMR.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu