Jos mâinile de pe Ghimeș-Făget și Transilvania!

• publicat la: 14 June 2020
Jos mâinile de pe Ghimeș-Făget și Transilvania!

Nici la 100 de ani după ce țara vecină și-a câștigat  independența ca stat nu renunță la visele de cucerire a teritoriilor românești. Peisaje din Bacău apar  pe o hartă care se vrea a Ungariei și unde se spune că…,,maghiar este cel pe care îl doare Trianonul. Ținem unii cu alții,,.

La 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon, în mediul virtual din Ungaria și nu numai, atât partidele politice, instituții publice, instituții de învățământ, cluburi sportive, organizații culturale, politicieni, jurnaliști, etc au distribuit o hartă a Ungariei visate în care au înglobat și Transilvania. Pe reprezentarea grafică a hărții, în locul unde ar fi trebuit reprezentată Transilvania, apare o imagine cu o căsuță din comuna Ghimeș-Făget, din județul Bacău, o comună aflată la la limita cu județele  Harghita  și  Neamț, în zona pasului Ghimeș din munții Ciuc, pe valea Trotușului.

Spre deosebire de România, unde președintele țării și o parte a clasei politice au boicotat  sărbătoarea  Trianonului, în Ungaria ziua de 4 iunie a reprezentat o zi plină de comemorări și de manifestări cultural patriotice, pe alocuri cu discursuri și îndemnuri iredentiste, revizioniste.

Ziua de 4 iunie 1920 este considerată o cumplită tragedie în Ungaria și nici măcar nu se ia în calcul ideea că acel moment reprezintă piatra de temelie a statului modern ungar independent, după secole de dispariție din istorie, urmate de o bizară simbioză dualistă, mai mult sau mai puțin avantajoasă, cu Austria.

Acum 103 ani, în Transilvania cu populație majoritar românească  dar aflată sub ocupația imperiului austro-ungar erai arestat dacă purtai tricolorul românesc la fel ca în perioada ocupației hortyste din 1940-1944. Populația majoritar românească nu avea drepturi egale cu cele ale celorlalte naționalități.

Ungaria este singurul stat din Europa care vrea granițe modificate și nu renunță la imixtiunea în problemele interne ale altor țări.

Români, fiți mândri de neamul vostru, de țara voastră! Nu permiteți nimănui să vă desconsidere, nici  politicenilor români și nici celor străini!

Noi suntem ai locului. Respectăm și cerem să fim respectați!

 

 

Lasati un comentariu