Poliția a confiscat 627 kg pepene verde

• publicat la: 25 iunie 2020
Poliția a confiscat 627 kg pepene verde

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 24 iunie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 24 iunie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 31 de conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Dintre aceștia, 15 conducători auto cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze cuprinse între 101 km/h și 123 km/h, față de aceștia fiind dispusă suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Totodată, în cazul a 9 șoferi cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 30 de zile, întrucât nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, au organizat și desfășurat o acțiune la data de 24 iunie a.c., în Piața Someș pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și depistarea și tragerea la răspundere a persoanelor care practică comerțul ambulant fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, precum și pe linie economică.

Cu această ocazie au fost verificate 11 unități economice, au fost legitimate 39 de persoane și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 21 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au dispus ca măsură complementară suspendarea activității a 2 agenți economici cu sediul în localitatea Stâna, pentru nerespectarea prevederilor prevăzute de OUG 28/1999privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

 Totodată s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 627 kg de pepene verde, în valoare de aproximativ 1 600 de lei.

 La acțiune au participat polițiști locali și jandarmi din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Satu Mare.   

 

Mandat European de Arestare pus în aplicare de polițiști

  La data de 24 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Satu Mare au pus în executare un mandat european de arestare emis de către autoritățile judiciare din Ungaria, față de un sătmărean, de 33 de ani, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți.

Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, fiind ulterior reținută și depusă în arestul I.P.J. Bihor.

Accident de circulație cercetat de polițiști

 

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 19:10, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Careiului din municipiul Satu Mare a avut loc un eveniment rutier.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 35 de ani, din Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism dinspre Carei către Pod Golescu, la intersecția cu strada Brândușa, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului la stânga, astfel neacordând prioritate de trecere unui autoturism care circula din sens opus condus de un sătmărean, de 33 de ani.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 1 an și 6 luni, care se afla pasageră pe banchetă din spate a autoturismului condus de bărbatul, de 33 de ani.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Lasati un comentariu