Candidatul Adrian Cozma ajunge la Tășnad și nu se sfiește să arate lipsurile actualului președinte al Consiliului Județean

• publicat la: 12 septembrie 2020
Candidatul Adrian Cozma ajunge la Tășnad și nu se sfiește să arate lipsurile actualului președinte al Consiliului Județean

Luptă  acerbă pentru președenția Consiliului Județean Satu Mare. Nu mai puțin de 7 candidați s-au înscris  în cursa electorală. De voie de nevoie, actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba a catadicsit să ia  în calcul și reabilitarea drumurilor din Țara Codrului.  Pentru investițiile  în infrastructura  din satele  dragi lui nu a fost nevoie de proteste. Acolo căile de acces sunt impecabile. De fapt discriminarea manifestată de actualul președinte Pataki nu se reduce doar la investițiile  în infrastructura județului ci și la atitudinea față de locuitorii județului. La Carei vine doar la braț cu președintele UDMR Carei, evazionistul Kovacs, nu și la manifestări românești. La Gala sportului careian de la începutul anului a trecut sub tăcere remarcabila performanță a școlii careiene de atletism care a fost premiată de FEDERAȚIA NAȚIONALĂ DE ATLETISM cu o plachetă și un premiu pentru desfășurarea neîntreruptă de 49 de ani a competiției CUPA 25 Octombrie Carei. Rușinos!

Cel mai aprig contracandidat al său este la ora actuală  liberalul Adrian Cozma care a luat la pas localitate cu localitate în județ.

Zile trecute a ajuns la Tășnad dar așteptăm reacția sa și în ce privește Careiul cu conducere exclusiv UDMR unde românii încă sunt tratați ca  și cetățeni de rang 2 iar potențialul turistic este exploatat doar la nivel de Castel Karolyi nu și ca stațiune cu ape termale.

Aflat la Tășnad, candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a prezentat câteva din liniile de forță ale viitoarei administrații liberale a județului nostru.

Liderul liberal consideră că Tășnadul este încă departe de potențialul real pe care îl poate oferi în materie sde turism și propune un program realist dar ambițios de relansare a turismului și de dezvoltare a acestuia, nu doar la Tășnad, ci în întreg județul, deoarece resursele în acest domeniu nu au fost exploatate până acum la nivelul așteptărilor cetățenilor.

Avem nevoie de o strategie de ansamblu pentru dezvoltarea turismului. Consiliul Județean a făcut până acum mult prea puțin pentru valorificarea acestei uriașe resurse locale care este turismul. Și această valorificare trebuie făcută în interesul cetățenilor

          Nu este suficient ca Tășnadul de pildă, să-și facă strategia după viziunea lui de turism, Turțul alta, Tarna sau Păuleștiul, la fel…

          Avem câte o soluție pragmatică pentru fiecare localitate în parte, în funcție de specificul acestora, dar toate acestea trebuie să fie înglobate unei strategii unitare și armonioase.

          Această strategie doresc s-o implementez împreună cu toți colegii mei consilierii județeni, pentru o dezvoltare de ansamblu, care să contribuie decisiv la ridicarea nivelului vieții tuturor cetățenilor.

         Avem destul de multe exemple în țară, avem de unde să ne inspirăm. PNL are cele mai performante administrații din România. Este destul să ne uităm la Oradea, la Cluj, Alba Iulia, Arad, Timișoara. Iar succesul acestora s-a datorat ideii liberale de a pune în centrul preocupărilor edililor, cetățeanul, binele comunității, cu nevoile sale reale.

          Urmează următorul ciclu de absorbție a fondurilor europene 2012 – 2027 pe care nu avem voie să-l ratăm. Este important ca toate fondurile care vin pe diferite domenii să reușim să le atragem. Doar prin fonduri europene vom reuși să asigurăm dezvoltarea durabilă a comunităților noastre, a județului, în întreg ansamblul său, să modernizăm localitățile, să asigurăm în fiecare unitate administrativ – teritorială infrastructura necesară, dotările moderne, demne de o țară a Uniunii Europene! – a declarat Adrian Cozma.

.

Lasati un comentariu