PSD și PNL Carei ajung în Consiliul Local cu rezultate mai slabe ca în 2016

• publicat la: 30 septembrie 2020
PSD și PNL Carei ajung în Consiliul Local cu rezultate mai slabe ca  în 2016

Față de  alegerile locale din 2016, PNL Carei a scăzut semnificativ. La fel  și PSD Carei. Indiferent că vorbim de candidatul de primar sau de partid. Apropierea celor doi președinți de evazionistul Kovacs, președintele UDMR Carei, nu a rămas netaxată. De această data angajatul analfabet funcțional de la cabinetul primarului evazionist nu a mai cerut demisia conducerii PNL Carei cu rezultate catastrofale.

La organizația sătmăreană a PNL președintele Albu Adrian și-a dat demisia pentru rezultatele slabe, mult sub media partidului și a candidatului la CJ Satu Mare.

Nici la Carei nu e diferită situația. Doar de la cabinetul primarului evazionist, plin de datorii la buget, se vede ca o realizare scăderea procentajului obținut. De la  o organizatie condusa de un personaj care nu a reusit mai mult de 5,15  la concursul pentru un post  la ANIF Carei nici nu ai așteptări mai mari.

Candidatul de primar de la PNL Carei a obținut la alegerile din 2016  14% din voturi adică 1147 față de 488 adică 7,1% ale candidatului din 2020.  PNL Carei a obţinut în 2016 rezultate peste cele ale organizaţiei sătmărene şi pentru Primăria Carei  şi pentru  CL în condițiile  în care NIMENI de la organizația județeană nu a susținut cu prezența filiala careiană în perioada campaniei electorale, dimpotrivă chiar.

La alegerile locale de duminică 27 septembrie, candidații PNL pentru CL Carei au obținut 7,90% din voturi față de 13% în 2016.

Promovarea organizației PNL Carei doar de către consilierul primarului și președintelui UDMR Carei a redus substanțial rezultatele obținute, de fapt aprecierile careienilor.

La fel și în cazul PSD Carei. De la procentul de 14% obținut în 2016 pentru candidații la CL s-a ajuns acum la 11,4% cu același președinte. Care președinte a candidat din nou la Primărie dar de la cele 10 procente obținute  în 2016 a ajuns în 2020 la 8,9% în condițiile  în care PSD a cheltuit cu el sume uriașe pentru promovare, mai ales la emisiuni televizate.

La ALDE Carei  scăderea este vecină cu dispariția, cele 204 voturi fiind mai mult decât elocvente  în condițiile  în care a avut dreptul la reprezentanți în secțiile de votare deci multe voturi venind dinspre familiile acestora. Apropierea evidentă a lui Păușan Bujor de UDMR Carei și de consilierul primarului nu a fost pe placul careienilor așa că de la 9% în 2016 s-a ajuns  acum la 3%.

USR Plus Carei, un partid nou apărut pe scena politică careiană a obținut 4,93% din voturile careienilor pentru CL și 6,26% pentru canddiatul la Primăria Carei.

Potrivit informațiilor obținute din surse ce doresc să își păstreze momentan anonimatul, se prefigurează și la organizația liberală careiană o curățenie de toamnă chiar dacă conducerea  de aici își induce starea de automulțumire ignorând cifrele.

Buletin de Carei

comentarii

de Popescu la 2 octombrie 2020 - 00:12

Nu vreau sa iau în bășcălie un lucru atît de important ca procesul electoral,dar in stilul acesta in 2024 CL va fi exclusiv UDMR 19 din 19 consilieri.Si uitasa ne întoarcem înainte de 1918 datorita incopetentei politicienilor români care au lăsat statul român de izbeliște iar maghiarii au profitat din plin Amin.

de sica la 2 octombrie 2020 - 09:41

nu mai sunt partide romanesti la Carei numai slugile au ramas in partidele romanesti din Carei

de Popescu la 6 octombrie 2020 - 12:30

Tot raul e spre bine.Primarul are o majoritate confortabila și poate duce proiectele Careiului la bun sfârșit.Si el și echipa lui sînt cetățeni români și trebuie să lucreze în binele comunității din care provin

Lasati un comentariu