Vom avea Poliția pentru siguranța școlară

• publicat la: 12 septembrie 2020
Vom avea Poliția pentru siguranța școlară

Ministrul Afacerilor Interne  a semnat, marți, ordinul de înființare, în cadrul Poliției Române, a Direcției pentru siguranța școlară.

„Siguranța în scoli este o prioritate a Guvernului încă de la inceputul mandatului si  am concretizat-o printr-o decizie normativă care înfiinteaza această nouă structură a Politiei pentru siguranta scolară. Politia Siguranta Scolară va fi formată dintr-un număr de 270 de politisti organizati la nivelul Inspectoratului General al Politiei Române, a Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti si a inspectoratelor de poliție din fiecare judet”, a  menționat ministrul Vela, într-o declaratie de presă.

Politia Siguranta Scolara va avea o subordonare centrala, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protectiei si sigurantei elevilor, cat si a cadrelor didactice.

„Noua structura va preveni si combate  violența în scoală, cu accent pe fenomenul de bullying si a actelor de violenta intre elevi in interiorul scolilor, cat si in proximitatea acestora. Totodata, va monitoriza măsurile de siguranță, va analiza fenomenele infractionale din fiecare scoală, va identifica riscurile si problemele specifice fiecarei unități de învățământ”, a mai declarat Vela.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

„Totodata, Politia Siguranta Scolara va coopera cu unitatile de învățământ si cu autoritățile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din scoli si va actiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infractionalitatii juvenile, a infractionalitatii organizate, respectiv a traficului de persoane si a traficului de droguri „, a mai spus ministrul de Interne.

 

Lasati un comentariu