Consilierii careieni refuză unor asociații sportive utilizarea unei săli de sport în perioada iernii

• publicat la: 16 noiembrie 2020
Consilierii careieni refuză unor asociații sportive utilizarea unei săli de sport în perioada iernii

Consilierii locali au refuzat unor asociații sportive careiene posibilitatea de a se antrena  pe timpul iernii într-o sală de sport, cu titlu gratuit. Este vorba despre asociațiile ACS Daliana, fotbal feminin și de ACS Sakura, arte marțiale. În cadrul ședinței extraordionare a CL Carei din data de 13 noiembrie 2020 consilierii au motivat refuzul făcând referire la organizarea de competiții sportive în această perioadă dar solicitările asociațiilor sportive au fost pentru asigurarea unei săli de sport pentru antrenamente. Intervențiile au aparținut consilierilor Micovschi Adrian și Tabi Zsolt precum și primarului evazionist care a afirmat că au primit un refuz din partea DSP dar nu spune că ei au  fost cei care au anunțat DSP și au cerut  un punct de vedere..  Cele două asociații sportive sunt singurele care nu beneficiază de nicio sală de sport pentru antrenamente.

Cererile au fost depuse în scris la data de 1 octombrie de către ACS Daliana, antrenor Nicusor Jurj și la data de 5 octombrie de către ACS Sakura Carei, antrenor Ingrid Engber și au specificat că se aliniază măsurilor impuse  în această perioadă de pandemie.

La mai mult de  o lună de la depunerea cererilor asociațiilor sportive, primăria solicită  un punct de vedere de la DSP Satu Mare printr-o adresă fără număr de înregistrare iar DSP remite un răspuns negativ și mai mult decât sumar. Urmăriți datele de pe adresa DSP și cele din Hotărârea de Consiliu Local.

.

 

Cele două asociații sportive sunt îndrumate ca să folosească terenurile de sport în aer liber cu promisiunea că li se vor acorda gratuit.

În adresele primăriei nu se face referire la celelalte asociații sportive și antrenamentele în spații închise  pe timpul iernii. Deci adresa de la DSP se referă doar la asociațiile pentru care Primăria Carei a cerut un punct de vedere? Alte asociații își pot desfășura în continuare activitățile sportive  în sălile lor?  ,,Pentru unii mumă iar pentru alții ciumă,, e o vorbă din popor când vine vorba de discriminare sau favorizare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu