Cu cine votăm duminică?

• publicat la: 4 decembrie 2020
Cu cine votăm duminică?

Mergeți la vot! Duminică, 6 decembrie 2020, au loc alegeri parlamentare. Se vor desemna reprezentanții din județ pentru Camera Deputaților  și Senat.

Așa că trebuie să ne decidem cui dăm votul nostru.

Faceți un mic efort de memorie și gândiți-vă care dintre candidați sau reprezentanți ai partidelor au fost prezenți la Carei în ultimii 4 ani, câți au intervenit pentru rezolvarea unor probleme  sau pentru susținerea  dezvoltării orașului nu al unui grup de interese.

Gândiți-vă câți dintre cei care ne cer acum votul au participat la acțiuni identitare românești și câți dintre ei au sfidat careienii prin refuzul de a vorbi limba română la manifestări pe domeniul public. Și nu de puține ori.

Unii candidați se ceartă între ei în media pe  mulți bani dar nici măcar unul nu a donat măcar simbolic 5 lei pentru ridicarea bustului lui Mihai Eminescu la Carei, bust refuzat de consilierii UDMR de a fi amplasat în Carei,  sau pentru ridicarea Monumentului refugiaților și a expulzaților careieni din 1940.

Candidații marilor partide românești consideră Careiul o cauză pierdută din moment ce aici își face jocurile, nestingherit de justiție, UDMR Carei. Dacă în fața ONG ului UDMR sunt timorați, cum să ne așteptăm din partea lor la susținerea intereselor noastre  identitare? Cele două mari partide care se luptă pentru putere, PSD și PNL, au reprezentanți în Consiliul Local Carei care NU au avut nicio propunere pentru postul de viceprimar ca să fie și românii reprezentanți la conducerea Careiului. A fost o bătaie de joc la adresa românilor care i-au votat.

Situația de la Carei este una aparte putem spune. La Carei există singura Primărie din țară care a dat jos plăcile oficiale pentru a le înlocui cu unele negre fără simboluri naționale. Ați auzit ca vreun reprezentant al partidelor parlamentare să ia atitudine? Nu au avut curajul pentru că interesul de partid e deasupra  celui național. Lipsa de atitudine ne confirmă faptul că toți curtează UDMR   în perspectiva unei colaborări pe plan guvernamental sau parlamentar.

Este motivul pentru care tac cu toții atunci când vine vorba de apărarea interesului național.

Deci cum să dăm votul nostru unor partide care au făcut blat cu UDMR și se gudură pe lângă  cei care dețin vremelnic puterea locală?

Suntem la final de campanie electorală și încă nu am auzit vreun candidat din județul Satu Mare pentru Parlamentul României să facă referire la Carei, la vreo acțiune de păstrare a identității românești din această zonă sau să ia atitudine împotriva discriminărilor la care sunt supuși românii de conducerea exclusiv UDMR a municipiului.

Proiectul de Lege pentru Ziua Trianon a fost inițiat de senatorii PSD  dar la nivel județean și local niciun politician de la PSD nu a fost văzut la Carei la manifestarea dedicată Centenarului Trianon. Și vorbim despre  o filă din Istoria României. Proiectul nu a fost votat de UDMR iar USR s-a abținut.  Nimeni de la PSD nu a ieșit în presă sau la emisiunile TV locale pentru a marca reușita legislativă practic, a colegilor lor de partid. De fapt nu ar trebui să fim mirați în condițiile  în care au un președinte care era ecoul evazionistului Kovacs la Carei pe vremea când era consilier local. Președintele Oneț  nu a fost capabil nici să respecte steagul național de pe catargul din satul unde și-a făcut flotant ca să fie  numit delegat sătesc de primarul evazionist Kovacs. A fost nevoie de intervenția Buletin de Carei pentru ca steagul zdrențuit să fie  înlocuit cu unul nou. Satul românesc Ianculești unde președintele PSD își duce echipa de campanie la mese în familie nu are Cămin Cultural funcțional iar una din realizările lui Oneț este demolarea școlii satului și lăsarea în paragină a muzeului. Cu așa un președinte al organizației județene  nu e de mirare că au fost aduși oameni din țară pentru a candida ca parlamentari din partea organizației județene. Ale cui interese le va reprezenta cel care nu are cunoștință de situația reală din teritoriul sătmărean și nu ține legătura cu talpa țării?

,, Interesul poartă fesul,,  e un slogan mereu actual și ca dovadă nici candidatul pentru Camera Deputaților din PNL  nu mai este vocal când vine vorba de UDMR și discriminările practicate de acest ONG la Carei unde deține conducerea orașului.

Se vorbește despre investiții în infrastructură, în refacere de drumuri dar nu știm cum se face că drumurile din satele românești sunt mereu pe ultimul loc la fel și investițiile pentru asigurarea unui standard cât de cât decent al vieții. Cum se face că reprezentanții partidelor parlamentare nu au luat niciodată atitudine pentru desființarea școlilor românești din mediu rural din județul nostru?

Așa că va trebui să fim atenți cu cine votăm, în funcție de ce anume ne dorim pentru următorii 4 ani. Poate dăm o  șansă și celor care țin legătura cu oamenii de rând și sunt bine intenționați dar nu fac parte din grupuri de interese.

Candidații pentru Camera Deputaților

UDMR:

  1. Magyar Lorand
  2. Nagy Szabolcs
  3. Szocs Peter
  4. Nemet Szabolcs
  5. Toga Ștefan
  6. Fanea Imola
  7. Gindele Emeric

PNL:

  1. Cozma Adrian
  2. Savu Ioan
  3. Kira Beniamin
  4. Urs Beniamin
  5. Blidar Ileana
  6. Ghilea Gheorghe-Sorin
  7. Silaghi Sergiu

PSD:

  1. Cristescu Radu
  2. Tibil Ioan
  3. Micle Adrian
  4. Ilieș Cristina
  5. Balogh Daniel
  6. Șorian Bianca
  7. Filip Cătălin

Alianța USR-PLUS:

  1. Panait Radu
  2. Seucan Eduard
  3. Burdea Barbu
  4. Horvat Ciprian
  5. Miclăuș Mircea
  6. Haiduc Vlad
  7. Humă Mihaela

Pro România:

  1. Petric Octavian
  2. Sulea Claudiu
  3. Oșan Cosmin
  4. Tămășan Claudiu
  5. Deac Ioan
  6. Lochli Noemia
  7. Balog Cristian

PMP:

  1. Pop Liviu
  2. Stoica Delia
  3. Mihali Corneliu
  4. Miclea Narcis
  5. Ștef Gigel
  6. Tyer Bogdan
  7. Ciora Marinel

Partidul Ecologist Român:

  1. Donca Raul
  2. Silaghi Mariana
  3. Andercău Gheorghe
  4. Veres Levente
  5. Cosma Ioan
  6. Rozsi Norbert
  7. Ionuț Ioan

AUR:

  1. Câcău Iulian
  2. Gnandt Martina
  3. Calița Laurențiu
  4. Filip Vasile
  5. Lucuț Vasile
  6. Boroș Andrei
  7. Abaza Ionuț

PPU-sl:

  1. Ghiorean Vlad
  2. Horvath Ancuța
  3. Bărbuș Ovidiu
  4. Rusneac Beniamin
  5. Glodan Florin
  6. Glodan Ancuța
  7. Chiorean Elisabeta

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache:

  1. Berinde Gheorghe
  2. Finta Grigor
  3. Dobrai Andrei
  4. Cîmpan Stelian
  5. Marc Ștefan

PNR: Lujerdean Felicia

PRM: Ardelean Petru

Independent:  Papici Marcela

.

Alegeri parlamentare 2020 – SENAT

Pentru Senat și-au depus candidaturile un număr de 12 partide.

UDMR:

  1. Turos Lorand
  2. Găman Mihai
  3. Szejke Ottilia
  4. Thoroczkay Sandor

PNL:

  1. Duma Ovidiu
  2. Albu Adrian
  3. Nicoară Romeo
  4. Kichel Nicoleta

PSD:

  1. Roca Radu
  2. Durla Călin
  3. Avorniciți Mariana
  4. Tișea Lucian

Alianța USR-PLUS:

  1. Zob Alexandru
  2. Fechete Marcel
  3. Crețu Radu
  4. Sinai Annamaria

Pro România:

  1. Ștef Mihai-Adrian
  2. Haiduc Cristina
  3. Bențe Mihaela
  4. Frencz Constantin

PMP:

  1. Ciorba Mitruț
  2. Orha Marius
  3. Pop Alin
  4. Rus Aurica

Partidul Ecologist Român:

  1. Iorga Marian
  2. Kurti-Bokor Edit
  3. Pop Ioan
  4. Simon Vasile

AUR:

  1. Pop Lucian
  2. Irimuș Cristian
  3. Zirbo Emil
  4. Alexandrescu Andreea

PPU-SL:

  1. Varga Daniel
  2. Gherecheș Călin
  3. Sabo Gheorghe
  4. Tudor-Martin Laura

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache:

  1. Bolocan Ovidiu
  2. Ciocan Vasile
  3. Micza Tibor

PNR: Mare Erika

PRM: Codrea Dorina

Lasati un comentariu