Spectacol omagial elegant dedicat Zilei Culturii Naționale la Castelul din Carei

• publicat la: 16 ianuarie 2021
Spectacol omagial elegant dedicat Zilei Culturii Naționale la Castelul din Carei
.
Vineri, 15 ianuarie 2021, începând cu ora 17.00, la Castelul Károlyi s-a desfășurat un Spectacol omagial dedicat Zilei Culturii Naționale și aniversării a 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu.
În deschiderea evenimentului, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a evocat semnificația acestei zilei și importanța acesteia și i-a prezentat pe artiști.
.
.
Membrii Cvartetului FOURever (Alina Mihalca-Mija – vioară, Kovács Emőke – vioară, David Budean – violă, Dan Cătuna – violoncel) au susținut un recital care a cuprins aranjamente pentru cvartet după creații cunoscute ale unor importanți compozitori români, precum: Ciprian Porumbescu – „Balada” – arr. pentru cvartet Lucian Moraru, „Trei piese românești” – arr. Mugurel Scutăreanu, „De când ne-a aflat mulțimea” – arr. Lengel Marius, Anghelus Dinicu: „Ciocârlia” – arr. pentru cvartet Lucian Moraru, Suita Transilvană – arr. Lengel Marius sau Lucian Moraru: ”Borșa” – suită populară.
Actorul Adrian Ștefănuți a susținut un recital de poezie din lirica eminesciană care a cuprins atât creații cunoscute precum Eu nu cred nici în Iehova, În zădar în colbul școlii, Glossă dar și poeme mai puțin cunoscute ca În ochii altor oameni sau Venin și farmec.
.
.
La finalul evenimentului artiștii au fost răsplătiți cu aplauze minute în șir pentru dedicarea și energia cu care au transmis publicului emoție și bucurie.
.
Manifestarea culturală a fost organizată de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, în colaborare cu Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”și Centrul Cultural Carei.
.
Nici la această ultimă manifestare din cadrul celor dedicate Zilei Culturii Naționale nu a fost prezent nimeni din conducerea orașului.

Lasati un comentariu