Moment de reculegere la Consiliul Local Carei pentru Muller Ioan

• publicat la: 16 februarie 2021
Moment de reculegere la Consiliul Local Carei pentru Muller Ioan

În cadrul ședinței ordinare a consiliului Local Carei de astăzi, 16 februarie 2021, a avut loc un moment de reculegere în memoria lui Muller Ioan, consilier UDMR, președinte al Forumului Democrat German Carei.

.

Născut  în 1949, acesta s-a stins subit chiar de ziua sa, potrivit celor declarate de colegii săi. A rostit o alocuțiune primarul evazionist Kovacs, revenit rapid la locul de muncă de frică să nu îl piardă, după cum afirma chiar el de pe patul de spital.

Potrivit declarațiilor lui Kovacs, consilierul Muller Ioan i-a fost  ,,ca un frate, un bun prieten , Iancsi cum îi spuneam,,. Ioan Muller a lucrat o bună perioadă de timp la UNIO, cea mai mare întreprindere din Carei până în anul 1990 și a fost al treilea președinte al FDG Carei. Kovacs a afirmat că regretatul consilier a luptat pentru ca imobilele naționalizate pe vremea comuniștilor să revină FDG deși nu există documente care să ateste că exista o asociație germană locală înainte de venirea comuniștilor.

Cuvinte de suflet a rostit  în memoria  lui Muller Ioan colegul său de la FDG, consilierul Tempfli Vasile. Acesta a afirmat că Muller a reprezentat cu onestitate șvabii, a fost un om drept  și cumpătat și dorește ca să se găsească o modalitate de a i se conferi post-mortem o distincție pentru toată activitatea sa.

.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu