TRĂDARE: Vizită oficială în Ungaria a unui secretar de stat din guvernul Cîțu, în interesul fermierilor maghiari

• publicat la: 2 aprilie 2021
TRĂDARE: Vizită oficială în Ungaria a unui secretar de stat din guvernul Cîțu, în interesul fermierilor maghiari

Un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării. Motivațiile reale ale vizitei secretarului de stat Antal Barabasi aveau legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ținutul Secuiesc și cu o continuare a discuțiilor pe tema “produs în Mureș”, sub tutelă ungară, notează investigatoria.ro.

Antal Barabasi a primit o invitație în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, Nagy Istvan pentru data de 9 martie. În documentul scris în maghiară, motivele deplasării sunt: evaluarea experiențelor rețelei de fermieri din Ținutul Secuiesc, evaluarea agricultorilor din județul Mureș, descrierea programelor RMGE ale Uniunii Agricultorilor Maghiari din România, prezentarea mărcii “Produs în Mureș” și dezbaterea posibilităților de colaborare pe viitor.

În Memorandumul oficial pe tema deplasării lui Barabasi în Ungaria sunt specificate, însă, alte motive, și anume “evoluțiile în domeniul agriculturii din România și Ungaria în anul 2020, inclusive acțiunile implementate de autoritățile române și ungare în acest sector în contextual pandemiei de COVID 19, pentru simplificarea modalităților de accesare a fondurilor europene de fermieri”.

Tot acolo e precizat și faptul că discuțiile se vor axa pe măsurile de sprijin acordate guvernului român și de guvernul Ungariei producătorilor grav afectați de efectele pandemiei notează 60m.ro.

Nimic despre motivele invitației oficiale din partea guvernului maghiar nu este cuprins în documentele pe care Barabasi le-a avut cu el în Ungaria, ca să-și justifice plecarea.

Aprobarea unor astfel de documente constituie infracțiune deci vorbim, practic, despre fals în acte publice, semnate de ministrul Adrian Oros.

Ministerul Afacerilor Externe nu a primit invitația în limba maghiară, iar memoradumul nu a fost semnat și aprobat de MAE și de premierul României, potrivit procedurilor.

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu