Delegație ASTRA Carei la Cimitirul Internațional Valea Uzului de Ziua Eroilor. VIDEO

• publicat la: 12 iunie 2021
Delegație  ASTRA Carei la Cimitirul Internațional Valea Uzului de Ziua Eroilor. VIDEO

Joi, 10 iunie 2020, de la ora 17,00, la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului a avut loc slujba de pomenire a Eroilor Neamului de către un sobor de preoți conduși de părintele Amfilohie. A fost prezentă și o delegație din partea Asociațiunii ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,, Carei.

Intrarea pe poarta cimitirului s-a făcut în alai, pe ritmurile cântecului  ,,Treceți batalioane române Carpații,,.

Sute de români cu dragoste de neam și țară  din județele Bacău, Covasna, Brașov, Satu Mare, Dolj, Prahova, Constanța, Vrancea, Brăila și mun.București au urcat la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului în semn de respect pentru jertfa supremă a ostașilor care au luptat în primul război mondial.

Autoritățile locale din Dărmănești, în frunte cu primarul Constantin Toma, au organizat așa cum se cuvine ceremonialul de la mormintele eroilor. Rostirile primarului Toma și  ale lui Mihai Târnoveanu- președintele asociației Calea Neamului, au fost adevărate lecții de istorie pentru cei mai tineri dintre participanți dar nu numai.

.

 

Au impresionat intervențiile muzicale ale Corului „Resurrectio” al Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moinești, dirijat impecabil de prof. Gabriela Biea.

.

Celebrarea și comemorarea ostaşilor români căzuţi eroic la Valea Uzului este o datorie morală şi un act de recunoştinţă faţă de cei care au rezistat pentru ca statul român să nu dispară şi să se înfăptuiască Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Dacă eroii români nu ar fi câştigat bătălia de la Valea Uzului din octombrie 1916, inamicul cădea în spatele armatelor române de pe aliniamentul Focşani – Nămoloasa – Mărăşeşti.

Pentru astfel de materiale informative Buletin de Carei este cenzurat  pe rețelele sociale  și interzis la distribuiri. Distribuiți ca să ajungă informația la cât mai multă lume.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu