Spuneți ,,Prezent,, de Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului

• publicat la: 20 mai 2023
Spuneți ,,Prezent,, de Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului

Apel Mihai Tîrnoveanu: Eroii ne cheamă din nou, cu strigăt năprasnic, de Ziua lor, a Înălțării Domnului, la Valea Uzului!

Joi, 25 mai, ora 17,30, Calea Neamului și Frăția Ortodoxă fac chemare către toți românii și organizațiile naționaliste la cinstirea Eroilor Armatei Române și la apărarea Crucilor lor din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Doar o minune le mai poate salva, ele sunt în continuare sub sentință definitivă de demolare, nu s-a schimbat nimic, ba dimpotrivă, presiunile pentru executarea sentinței, adică pentru scoaterea lor din Cimitir s-au intensificat. Nu știm ziua demolării lor.

Știm însă că trebuie să ne facem datoria de a fi lângă ele. Știm că în ruptul capului nu putem lipsi de Ziua Eroilor de la Valea Uzului după ce tribunalul a dat verdictul fatidic declarându-le definitiv niște simple construcții ilegale ce trebuie puse la pământ.

Niciun tribunal si nicio negociere politică însă nu sunt deasupra istoriei, deasupra sângelui vărsat. Nu vom cere nimănui nicio autorizație pentru comemorarea luptătorilor de pe Valea Uzului. Nu întindem nicio mână către străini, nu negociem niciun alt loc pentru însemnele creștine de căpătâi ale Eroilor noștri.

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! afirmă Mihai Tîrnoveanu. Un apel similar face  și Dan Grăjdeanu de la Frăția Ortodoxă.

Am ajuns să trăim vremurile  în care trebuie să apărăm , la propriu, crucile eroilor români care s-au jertfit în luptele de apărare a țării noastre.

Doar crucile românilor trebuie demolate în România? În cimitirul valea Uzului nu au autorizație nici crucile și monumentele maghiarilor

Cum au fost distruse crucile de pe mormintele soldaţilor români din Valea Uzului în 1994

Buletin de Carei

Lasati un comentariu