Petrecere inedită la final de an școlar. Surprize pentru copiii de la Casa Maria și tinerii Fundației FARA

• publicat la: 27 iunie 2021
Petrecere inedită la final de an școlar. Surprize pentru copiii de la Casa Maria și tinerii Fundației FARA

Asociația SamCivica împreună cu CaiacSmile le-au făcut o surpriză copiilor de la Casa de Tip Familial Maria și beneficiarilor fundației FARA. Împreună, membri și voluntari, au sărbătorit alături de copii și tineri încheierea unui nou an școlar.
Asociația SamCivica împreună cu CaiacSmile au derulat în această sâmbătă o nouă acțiune, de această dată pentru a marca încheierea unui nou an școlar. Alături ne-au fost copiii de la Casa de Tip Familial „Maria”, cei care ne-au înveselit și ziua de 1 iunie.

Invitați speciali la activitatea de astăzi au fost și tinerii de la Fundația FARA, cu care ne-am împrietenit odată cu acțiunea de ecologizare a malurilor Someșului.
Am dorit ca toți copiii și tinerii să aibă parte de o zi de relaxare, la iarbă verde, pentru a marca începutul vacanței de vară.
Alături de noi au venit și sătmărenii de la CaiacSmile. Împreună am reușit să le pregătim copiilor și tinerilor o surpriză: o plimbare cu caiacele pe lac.
În deplină siguranță, copii și tinerii s-au plimbat cu caiacele, iar cea mai dificilă misiune a fost să îi convingem să iasă afară din apă, asta deși bucătarii noștri, membri și voluntari, le-au pregătit deja tradiționalul bogracs, împreună cu grătare, cartofi prăjiți și multe, multe fructe.
“De 1 Iunie le-am făcut o promisiune copiilor de la Casa “Maria”. Le-am spus că nu va trece mult timp până să ne întâlnim din nou și ne-am gândit că ce prilej poate fi mai bun decât începutul vacanței de vară. Am vrut să ne bucurăm împreună de finalul unui an școlar atipic, plin de provocări, un an școlar care a fost dificil chiar și pentru noi, ca părinți, ce să mai spunem de copii. I-am invitat alături de noi și pe tinerii de la Fundația FARA, extrem de harnici și sârguincioși, ca să le mulțumim pentru sprijinul dat în campania de ecologizare.

Cei care ne-au ajutat în demersul de a le oferi copiilor și tinerilor o zi de neuitat au fost sătmărenii de la CaiacSmile. Vrem să le mulțumim în mod special pentru susținere, pentru deschiderea de care au dat dovadă. Ei se implică în astfel de acțiuni de ani de zile, au proiecte care vin tocmai în sprijinul persoanelor vulnerabile și ne bucurăm că am putut colabora în cadrul acțiunii de astăzi. Este un câștig pentru noi faptul că am putut învăța din experiența lor și sperăm să colaborăm și în cadrul altor activități” a precizat secretarul general SamCivica, Mihai Marcocean.
Cei de la CaiacSmile s-au asigurat că distracția pe apă se desfășoară în cele mai bune condiții, au avut grijă ca toți copiii și tinerii să fie echipați corespunzător și le-au dezvăluit câte ceva din secretele mersului cu caiacul. Turele date cu caiacul pe lac s-au dovedit a fi un sport relaxant pentru cei care tocmai au încheiat anul școlar.
“Ne bucurăm că am fost alături de copii de la Casa Maria și de tinerii de la Fundația FARA. Acțiunea organizată astăzi împreună cu cei de la SamCivica a fost pentru ei. Credem că este un bun început pentru vacanța de vară și am vrut să marcăm într-un mod special finalul acestui an școlar.

Cel mai mult ne-am bucurat când i-am văzut pe toți copii, pe toți tinerii, dar și pe voluntari, în apă, pe lac. Veselia lor este ceea ce ne motivează și suntem convinși că au avut parte de o zi plină voie bună, a fost o pauză binemeritată pentru toți”, a spus președintele Asociației CaiacSmile, Ionuț Stancovici
Așa cum i-am obișnuit deja pe cei mici, petrecerea nu se putea încheia fără un desert pe măsură. De această data a fost vorba despre un croque en bouche care a fost pe cât de gustos, pe atât de fotografiat.

 

Lasati un comentariu