Asociatia Werdnig Hoffman Carei a derulat primul workshop din acest an

Asociatia Werdnig Hoffman a derulat primul workshop (12 -15 august) dintre cele două workshop-uri din cadrul proiectului „CULTURA PRIN OCHII OAMENILOR CU DIZABILITĂȚI” finanțat de către Consiliul Judetean Satu Mare unde pe durata a 3 zile persoanele cu dizabilități au participat la cursuri de comunicare, dezvoltare personală și de păstrare a identității culturale și promovarea acesteia în rândul persoanelor cu dizabilități.
Scopul principal al acestui proiect este creșterea gradului de implicare a persoanelor cu dizabilități în viața culturală prin adoptarea unui stil de viată pro-cultural de către acestea și creșterea gradului de conștientizare a comunității în ceea ce privește necesitatea includerii persoanelor cu dizabilități in viața culturală. Beneficiarii acestui proiect sunt 50 de persoane cu dizabilități, aparținători și voluntari din cadrul asociației.
Pe durata celor 3 zile, workshop-ul a fost structurat pe 3 cursuri. Un curs activ de „Păstrare a identității culturale și priomovarea acesteia în rândul persoanelor cu dizabilități”, prin care participanții au învățat despre cultura sătmăreană și și-au însușit deprinderi de viață independentă ca să poată participa activ la viața culturală.
După acest curs, s-a continuat cu o sesiune de „Quiz- cultură generală și patrimoniu al județului Satu Mare”, prin care s-a evaluat nivelul de cunoștințe despre acest domeniu.
Celelalte cursuri au constituit din: curs de „Comunicare” prin care s-a înțeles, printre altele, exact modul în care putem să transmitem un mesaj de impact celor din comunitarea culturală și cursul de „Dezvoltare personală și profesională” ca să îmbunătățim modul de integrare în viața culturală cât și „creșterea” atât pe plan personal cât și pe plan professional al persoanelor cu dizabilități în societate.
Pe durata acestor 3 zile au avut loc și activități interactive, astfel că, cu sprijinul Caiac Smile Satu Mare, fiecare membru al grupul a avut șansa de a se da cu caiacul pe lacul Pintea, din Livada, astfel contribuind la realizarea unuia din obiectivele proiectului și anume creșterea gradului de conștientizare a comunității în ceea ce privește necesitatea includerii persoanelor cu dizabilități în viața culturală.
Persoanele cu dizabilități au avut șansa de a dezvolta prin această activitate o serie de deprinderi necesare unei participări active la viața culturală și de explorare a patrimoniului cultural natural al județului. Deprinderile însușite precum: abilitatea de evaluare a riscurilor, de luare și asumare a unei decizii, de ieșire din zona de comfort acoperă gama de deprinderi necesare însușirii unui stil de viață pro-cultural, acesta fiind și scopul workshop-ului „Pro-Culture Life Coaching”.