Conferința pr. Constantin Necula la Carei

• publicat la: 19 august 2021
Conferința pr. Constantin Necula la Carei

Miercuri, 18 august, Catedrala ortodoxă din Carei a găzuit Conferința „Maica Domnului, apărătoarea Ortodoxiei” susținută de părintele conferențiar universitar dr. Constantin-Valer Necula. Sute de persoane au fost prezente la acest eveniment unic.

Oaspetele a fost întâmpinat de către de protopopul ortodox de Carei, Florian Mocan, după care, directorul Direcţiei de Cultură, Bogdan Gerogescu, a făcut o scurtă prezentare a părintelui Necula.

Conferința a fost una deosebit de reușită și extrem de bine primită de către cei prezenți. Cu o capacitate de argumentare și convingere ieșite din comun, părintele a prezentat aspecte din viața Maicii Domnului, folosind pilde sau comparații pentru a transmite publicului sfaturi despre modul în care să ne trăim viața în rugăciune și credință.

Pr.Conf.Dr. Constantin-Valer Necula, care este prodecan al  Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu și consilier de misiune pastorală și imagine la Mitropolia Ardealului, a răspuns apoi multitudinii de întrebări sosite din partea publicului pe bilețele.

După evenimentul extrem de apreciat de participanți, părintele Necula a rămas mai bine de două ore pentru a discuta cu credincioșii și a le acorda autografe.

Conferința a fost organizată cu binecuvântarea PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Înainte de eveniment, părintele conferențiar universitar dr. Constantin-Valer Necula a vizitat Monumentul Ostașului Român și Castelul Karolyi, arătându-se extrem de entuziasmat de orașul Carei și de locuitorii acestor zone.

 

Lasati un comentariu